Re: Ns. halpapelaaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNs. halpapelaaminenRe: Ns. halpapelaaminen

#418949 Ilmoita asiaton viesti

Ulkomaille kirjoitti: (8.4.2013 14:47:21)

JuKo kirjoitti: (8.4.2013 14:35:13)

Ulkomaille kirjoitti: (8.4.2013 9:08:51)

Ja jos tätä ajatusta vie hieman pidemmälle, päädytään siihen että asuntoja tuntuu ainakin pk-seudulla olevan vähemmän kuin kysyntää. Se nostaa hintoja. Eli tarjontapuolelle on ’ongelma’. Samalla tavalla golfosakkeiden hinnat ja vuokrat saadaan nousuun, kun tarjonta laitetaan ’kuntoon’. Voi vaatia pari konkurssia ja muutaman suljetun klubin. Nyt tarjontapuoli vuotaa halpapelaajien eduksia ja osakkeen omistajia vastaan.

Suomessa valitetaan kaiken kalleutta, suppeaa tarjontaa ja huonoa laatua, johon on syynä useimmiten kunnon kilpailun puuttuminen. Nyt halutaan nostaa osakkeen arvoa ja pelaamisen hintaa tarjontaa vähentämällä. Vaikka tarjonnan vähentäminen lienee mahdotonta käytännössä, merkitsisi se Suomen golfin paluuta vuosikymmenten takaiseen tilanteeseen, jolloin aloittamiskynnys taloudelliselta kannalta oli todella korkea. Millähän tavalla sitten saadaan golfiin mukaan riittävästi nuoria pelaajia saadaksemme massaa josta useampi pelaaja nousee kansainväliselle tasolle. Toinen vaihtoehtohan on antaa golfin yhä enemmän ukkoutua ja keinotekoisesti nostaa osakkeiden hintaa.

Yksityisrahoitten golftouhu on suomessa rakennettu sen periaatteen varaan, että pelaajat omistavat kentän ja vastaavat kustannuksista. Kuten aiemminkin on todettu, järjestelmä ei tee mitään pelaajilla, jotka ’pelaavat liian halvalla’ käyttäen jalosteita tms ’liian halpoja’ kierrosmaksuja.

Suuri osa Suomen toiminnasta ravintoloista vähittäiskauppaan, autokaupasta asuntokauppaan on yksityisrahoitteista. Silti joku ostaa edullisemmin kuin toinen. Pitää palata sodanjälkeisiin ostokuponkeihin ja vielä -60 luvulla olleeseen hintasäännöstelyyn jolloin normihinnat pitivät. Kirjakaupoissakin oli joskus ns. määrähintajärjestelmä jolloin kauppias ei saanut myydä edullisemmin. Sitäkö haluat?