Re: Ns. halpapelaaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNs. halpapelaaminenRe: Ns. halpapelaaminen

#419023 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (9.4.2013 16:45:34)

Nispe kirjoitti: (9.4.2013 15:30:49)

KL kirjoitti: (9.4.2013 14:37:10)

Haade kirjoitti: (9.4.2013 13:36:38)
1. Kieltämällä ’halpapelaaminen’ siirtyy osa pelaajista pois lajin parista, ja pahimmassa tapauksessa myös heidän lähipiirinsä poistuu lajista. Tämä vähentää kysyntää, joka nyt on varmaan 99 % ihmisistä täysin selvää.

Ja höpö höpö!

Jos pelaaminen on mahdollista vain osakkeen omistuksen tai pelioikeuden vuokraamisen kautta, niin osakkeiden kysyntä kasvaa. Tämä on selvää jokaiselle, jolla on aivot.

1. Kysyntä kasvaa kyllä, mutta kasvaako merkittävästi!? 2. Osakkeen tulisi tällaisessa tilanteessa joku ostamaan, mutta olisiko joukossa kovinkaan paljon sellaisia, jotka eivät osakkeen ostamista olisi jo aiemmin suunnitelleet!? 3. Kasvaako siis potentiaalisten omistajien joukko!? 4. Veikkaan, että lajin parista poistuminen olisi isompaa kuin osakeostoksille ryntääminen.

1. Kyllä kasvaa, merkittävästi. Kts. kohdat 2-4.

2. Nykytilanteessa osake ostetaan vain lisäetujen toivossa tai jos muuten ei pelioikeutta saa (tämä koskee lähinnä maakuntia, ei pk-seutua). Jatkossa osake olisi pakko ostaa joko pelaamisen varmistamiseksi tai bisnesmielessä (pelioikeuden vuokraaminen ulos)

3. Ilman muuta kasvaa, koska muuten ei pääse pelaamaan.

4. Aivan varmasti, mutta poistujista valtaosa ei muutenkaan ole kovin sitoutunut golfiin eikä muutenkaan ostaisi osaketta.

Yrtetäänpäs nyt muistaa, että tässäkin ajatusmalissa gf-pelaaminen on edelleen mahdollista. Ovia ei siis suljeta, mutta niiden avaaminen maksaa. Pk-seudulla kenttien välillä luistelijat joutuisivat valitsemaan yhden kentän ja edullisesti pelaamisen sekä monen kentän ja kalliimmalla pelaamisen välillä. Ne, jotka haluavat pelata, jatkavat sitä. Muut ryhtyvät tekemään jotakin muuta.

Mitä taasen tulee uusien harrastajien houkuttelemiseen, niin siihen kyllä löytyy keinoja. Jossain vaiheessa valinta kuitenkin täytyy tehdä, alkaako harrastaa täysipainoisesti vai ei. Täsmälleen sama tilanne kuin niin monessa muussakin harrastuksessa.

KL:n vankkumaton asiantuntemus tulee nyt parhaalla tavalla esiin. Yrittäkää nyt ihmiset ymmärtää että asiat ovat näin kuin KL esittää, ja mitä minä ja monet muut olemme yrittäneet sanoma vahvistaa.

Kerran vielä: kukaan ei kaipaa sellaisia golfareita, jotka muutaman kierroksen kesässä pelaavat jolloin minimaalisen pienellä jalostemaksulla tms. Ja kuten sanottu sitoutumaton pelaaminen yhä mahdollista korkeilla gf maksuilla. edullisemmat kierrokset sitten sitoutumalla.