Re: No show -maksu - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNo show -maksuRe: No show -maksu

#395215 Ilmoita asiaton viesti

JuhisX kirjoitti: (24.6.2009 13:11:12)

Tuntuu olevan tilanne että tuuppari tungetaan väliin jonnekin yksinään jottei missään tapauksessa häiritsisi muiden peliä.
Olisi varmaankin kiva pelata joskun muutenkin kuin yksinään!

Yksinäisen, aloittelevan golfarin ongelma voi juurikin olla tuo :(. Tuskin aloittelevaa golfaria tieten tahtoen tungetaan vain johonkin väliin pois muiden jaloista, mutta valitettavaa on se, ettei sitä peliseuraa välttämättä tahdo ihan helpolla tuntemattomista ehkä löytyä. Ja mitenkäs se aloitteleva golfari oppisikaan etikettiä, sääntöjä, ym. kuin käytännössä pelaamalla kokeneempien kanssa.

Itse en ainakaan pane pahakseni, jos ryhmässä on aloitteleva golfari ja kannattaakin heti kättelyssä kertoa, että olen vasta-alkaja ja toivon, että neuvotte minua kentällä, jos teen jotain ’hölmöä’ ja muutenkin :o). Uskoakseni konkarit kyllä neuvovat mielellään miten kentällä tulee toimia, jos vain saavat siihen ’luvan’ . Ja useimmiten suhtautuvatkin aloittelijaan siinä tapauksessa hieman suopeammin. Ja kannattaa käyttää myös sitä omaa pelisilmää – jos tuntuu, että hidastaa tuntuvasti ryhmän etenemistä ja kyseiselle väylälle tulee lyöntejä enemmän kuin lääkäri määrää, niin ainahan voi nostaa sen pallon taskuun ja sanoa, että vedän loppuväylän henkeä :o). Ja taas peli jatkuu seuraavalla väylällä.

Toki joukkoon voi kuulua myös sellaisia ’tiukkapipoja’, jotka ovat unohtaneet, millaista oli olla aloittelija ja valitettavasti myös näyttävät sen :(. Hassuna pidän myös sellaista tilannetta, että huomattuaan, että ryhmään on tulossa ’54’, peruu oman lähtönsä ja siirtää sitä toiseen aikaan. Tietysti, jos tuntee itsensä niin hyvin, ettei millään kestä yhtä kierrosta aloittelevan golfarin kanssa, niin on ehkä parempikin, että tekee niin, sillä pahinta mitä tiedän, on että aloittelijalle näytetään, ettei hän ole kovin tervetullutta peliseuraa – siinä saattaa tyssätä koko harrastus yhden ikävän kokemuksen vuoksi.

Paras keino olisi tietysti, jos löytyisi niitä jo ennestään golfaavia kavereita, joiden kanssa voisi sen pelikierroksen etukäteen sopia. Aina tämäkään ei ole mahdollista. Joten ei muuta kuin siinä tapauksessa rohkeasti vaan ilmoittautumaan johonkin ryhmään, johon mahtuu.