Re: Nimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäNimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailuRe: Nimeämättömillä pelioikeuksilla kikkailu

#419477 Ilmoita asiaton viesti

Bogey kirjoitti: (3.4.2013 15:33:04)
Mahtaakohan Paloheinä tehdä kovinkaan paljon voittoa näillä pelioikeuksilla. Jos on kyse yirtysosakkeista, millä pelaa useampi ihminen niin pelikausimaksutkin ovat aivan toista luokkaa kuin yksittäisillä osakkailla.

Käsittääkseni asia on juuri kuten Rautamies sanoo eli pelioikeuksien vuokraaminen on sidottu seuran jäsenyyteen eli ei niitä myydä rajattomasti ulos, vain seuran jäsenille. Lisäksi on huomattava, että edes kaikki jäsenet eivät osta tuota ’laajennettua pelioikeuspakettia’. Seurassa on myös paljon vanhempia ihmisiä, eläkeläisiä, jotka pelaavat lähinnä arkisin ja aamuisin ja jotka eivät ole kiinnostuneita pelaamisesta muilla kentillä. Lisäksi Paloheinässä on paljon uusia, aloittelevia jäseniä, jotka opettelevat pelaamaan golfia lähinnä kotikentällään.

Monissa keskusteluissa on tullut esiin Paloheinän ansiot uusien pelaajien rekrytoimisessa lajiin, mistä viime kädessä hyötyvät kaikki kentät ja yhdistykset/seurat. Itsekin tiedän useita entisiä paloheinäläisiä, jotka ovat siirtyneet muille kentille pelaaman joko jäsenenä, osakkaana taikka pelioikeuden vuokraavana. Luulen kyllä, että tämä virta on jatkuvaa.

Jos ajatellaan / puhutaan pelioikeuksien jalostamisesta niin ehkä kannattaa kääntää katseet (ja puheetkin) yrityksiin, jotka pyrkivät hyödyntämään näitä oikeuksia puhtaasti kaupallisesti ja voittoa tavoittelevasti.

Tarkoittaako tuo nyt kääntäen sitä, että Paloheinän, tuon suomalaisen golfin kehdon, toiminta on yleishyödyllistä ja voittoatavoittelematonta?