Re: Neuvoa kysyminen? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötNeuvoa kysyminen?Re: Neuvoa kysyminen?

#287855 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (19.4.2010 21:00:43)

ts kirjoitti: (19.4.2010 20:37:44)
Ja mistäkö tietää vanhentuneensa? Siitä, että joka tilanteeseen on tarina. Tässä yksi viime talvelta:

Väylällä n pelaajan pallo on bunkkerissa ja stansiin vaikuttaa ylös noussut suojakangas. Pelaaja pyytää tuomarilta droppia ja sen tietysti myös saa ja droppaa bunkkeriin vapauttavaan paikkaan. Samassa ryhmässä seuraavalla väylällä toinen pelaaja lyö pallonsa vesiesteeseen ja huomaa joutuvansa (jos yrittää tuolta vedestä lyödä), joutuvansa seisomaan valetun betonipohjan päällä. Niinpä hän pyytää tuomarin paikalle ja vaatii vapaata droppia, sillä perusteella, että pelikaverikin sai kiinteästä haitasta vapautua esteessä.

Tarinhan on loistava esimerkki siitä, että ammattilaispelaaja ei tuon vertaa säännöistä ymmärrä. Tarina olisi jopa hauska, jos jatko ei olisi vielä uskomattomampi.

Tuomari hetken mietittyään toteaa, että ei ole ihan varma tuosta säännöstä, mutta toteaa tulkitsevansa tilanteen pelaajan eduksi ja antaa tälle vapaan dropin…. ja mikä parasta… esteen ulkopuolelle!

Oli ensimmäinen, ja toivottavasti myös viimeinen kerta, kun kuulen jonkun päässeen vesiesteestä pois ilman penalttia. Ja tämä siis tapahtui tämän vuoden maaliskuussa LaMangassa Ecco-tourin kisassa.

Vedätyksestä ei tietenkään voinut olla kyse… 😉

Toivottavasti tarina jatkuu siten, että ko. sääntöoffisiaali määrättiin vuodeksi opastamaan GC-kurssilaisia sääntöopinnoissa (vähintään 50 kurssia) sekä merkitsemään sadan kentän vesiesteet uudelleen…

Kuulemani perusteella pelaaja kyllä koitti tuomarille sanoa, että asiatonta hyötyä hän ei tilanteesta halua, mutta tokihan tuo uskomattomalta tuntuu. Tuon jälkimmäisen rangaistuksen hyväksyn, mutta ensimmäinen on liian paha… kurssilaisille.