Re: Muistakaa sanoa varapallo - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMuistakaa sanoa varapalloRe: Muistakaa sanoa varapallo

#279833 Ilmoita asiaton viesti
KL

swinging kirjoitti: (15.6.2012 20:09:09)
uulostaa ihan todellisesta elämästä tuo vieraspelaajan ajatus, tapahtunut ihan omassa ryhmässäkin, liiton kilpailuissa. Terapia-varapallon lyönti on tosin useammin kuin kerran torpattu ja aina on valkoisen lipun jälkeen pallo löytynyt pelipaikasta.

Alkuperäisen keissin tapauksia ei ole tullut itselleni vielä kertaakaan vastaan: ’Forekädi ilmoittaa pallon menneen selvästi outtiin.’ Punaista lippua on näytetty ryhmälle lukemattomia kertoja erinäisin tavoin. Ja aina on lähtenyt varapallo perään…

Tiedä häntä kuka saivartelee, mutta lordit ovat päättäneet dekkareihin ottaa myös kulman mikä kieltää varapallon lyömisen.

Tämän kirjoituksen tiimoilta haastan ts:n näkemyksen tässä asiassa. Ts on tunnetusti pelaajan puolella ja yleensä ihan aiheesta, mutta tässä nimenomaisessa tapauksessa aavistan pientä liiallisuutta. Otetaanpas esimerkki.

Hannes Ropponen vetäisee FT:n kisassa avauksensa vasemmalle metsän reunaan n. 260 metrin päähän. Alastuloalue ei tiipaikalle näy ja siitä syystä toimikunta on viisaudessaan määrännyt paikalle kaksi forecaddietä. Pallon kadottua tiipaikalla olevien näkyvistä metsän siimekseen fc:n valkoinen lippu nousee sen merkiksi, että hänen mielestään pallo löytyy. Hannes kuitenkin päättää lyödä varapallon ja tapahtumat etenevät tähän tyyliin:

Hannes: Toi alue on aika paha, multa hävis pallo viime viikolla sinne, mä lyön variksen.

Saman ryhmän pelaajat B ja C: Mut hei, fc näytti valkoista lippua, et sä saa lyödä varapalloo?!?

Hannes: Ja lässyn lässyn, ei ne fc:t mitään tiiä, mä lyön variksen!

Hannes lyö variksen ja tässä vaiheessa paikalle sattunut tuomari kummastelee mikä ryhmää viivyttää, vaikka fc on näyttänyt kaikkien lyönneille valkoista lippua. Siihen Hannes, että ’mulla on oikeus lyödä varis, koska noi fc:t ei kuitenkaan oo luotettavii!’

Hanneksen motiivi lyödä varapallo ei siis ole harjoittelu, mutta hän ei luota forecaddieen, joka kuitenkin on sinne väylän reunalle varta vasten käsketty kertomaan pelaajille löytyykö pallo vai ei. Kysymys kuuluukin, onko pelaajalla tässä tapauksessa sääntöjen mukainen kohtuullinen epäilys siitä, että hänen pallonsa on voinut päätyä ulos kentältä tai kadota vesiesteen ulkopuolelle?