Re: montako lyöntiä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötmontako lyöntiäRe: montako lyöntiä

#271425 Ilmoita asiaton viesti
KL

kevättä kirjoitti: (5.6.2014 15:28:20)

KL kirjoitti: (5.6.2014 5:49:49)

En ymmärrä mistä olet saanut moisen käsityksen. Kyllä säännöt ja tulkinnat ovat lähtökohtaisesti samat aivan kaikille pelaajille.

Ajatellanpa, että nuori vasta golfin aloittanut juniori droppaa klubikilpailussa kiinteästä haitasta lipunlinjassa 5 m taaksepäin, kun peliryhmässä muut luulevat, että niin se vapautuminen tapahtuu. Sitten tuomari kuulee tapauksesta ja hylkää juniorin, vaikka aivan hyvin voisi soveltaa pelaamattoman paikan sääntöä ( yksi rankku ). Kohtuus ja järki se pitää olla golfissakin.

Noin se ei kuitenkaan mene. Juniori käytti kiinteän haitan sääntöä, mutta droppasi väärään paikkaan ja pelasi siitä. Ko. säännön rikkomisesta määrätty rangaistus on kaksi lyöntiä.

Ajatellaanpas tuota ehdotustasi. Kaksi pelaajaa samassa kilpailussa droppaa pieleen samasta kiinteästä haitasta, toinen 5 metriä lipun suunnassa taaksepäin ja toinen saman verran takavasempaan. Kummatkin tekevät saman rikkeen, mutta sinun ajatusmallisi mukaisesti toinen saisi yhden penaltin ja toinen kaksi. Sekö on mielestäsi kohtuullista?

Miksi muuten tuomari juniorin hylkää? Siksi, että tuloskortissa on liian vähän lyöntejä. Sillä ei sitten ole mitään väliä kuinka monesta lyönnistä on kyse, yhdestä vai kahdesta, diskaus tulee kuitenkin.

Säännöt on hyvä osata, ja jos ei osaa, niin parasta on kutsua paikalle tuomari.