Re: Montako lyöntiä? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä?Re: Montako lyöntiä?

#285982 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (13.9.2010 10:35:41)

PG kirjoitti: (13.9.2010 10:27:14)
J. Ennen reikään putoamista pelaaja ehtii kuitenkin lyödä palloa, joten pallo menee reikään lyömällä.

Vaan kun pelaajalla ei ole ’oikeutta’ lyödä tuota palloaan tuossa vaiheessa. Sitä ennen tapahtuneet asiat käskevät siirtämään pallon takaisin paikalleen ja peli jatkuu siitä.

Pistäkää nyt aikajanalle nämä tapahtumat ja edetkää virhe kerrallaan.

Jankutan, mutta en ilkeyttäni.
Yllä olevaan ja muutamaan aiempaankin ts:n kommenttiin viitaten kysyn, miksei alkuperäisessä tilanteessa toimi analogia väärällä pallolla tehtyihin hölmöyksiin, eli
pelaajaa rangaistaan vain väärän pallon pelaamisesta mutta ei enää sen jälkeen erillisillä palloon kohdistetuilla toimilla toteutetuista sääntörikkeistä

Esitän siis viestini 48 mukaista yksinkertaista tulkintaa alkuperäiseen caseen?:
– pallo lähtee liikkeelle pelaajan tähdätessä -> palloa liikutettu muutoin kuin lyönnin vaikutuksesta, pallo palautettava alkuperäiselle paikalleen (sääntö 18b), jolloin saavutettu mahdollinen etukin menetetään, seurauksena yksi rangaistuslyönti em. säännön mukaisesti.
– ensimmäisen virheen jälkeen toteutettuja palloon kohdistuvia erillisiä toimia (hutilyönti liikkuvaan palloon) ei tulkita tapahtuvan pelissä, koska aikajanalla ensimmäisestä sääntörikkoon johtaneesta yksittäisestä toimesta (pallon liikuttaminen) sääntö 18b edellyttää pallon uudelleen pelaamista ja rangaistusta (analogia tuosta väärän pallon tapauksesta).