Re: Montako lyöntiä? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä?Re: Montako lyöntiä?

#285811 Ilmoita asiaton viesti

Pekka Pelimies kirjoitti: (31.8.2010 9:34:55)

golf2000 kirjoitti: (30.8.2010 23:51:08)
Siis vertaus Claytoniin.
Arvoitus:
2 + rankku liikkuneesta pallosta + (huti)lyönti + 2 rankkua liikuvasta pallosta jne
Clayton:
70 + rankku liikkuneesta pallosta + lyönti + 2 rankkua väärästä paikasta (tai liikkuvasta pallosta) = 74. Raati päättyisi siis 74:een, mutta Ranskassa päädyttiin tulokseen 73.

Miksi? Erilaisesta rankkujen yhdistämisestäkö?

Jospa Clayton ei tähdännyt palloa, vaan tulkittiin putanneeksi liikkuvaa palloa. Tuo artikkelihan on hänen itsensä kirjoittama.

Pyhän vihan vallassa ei pitäisi kirjoittaa ainakaan omista tekemisistä ja säännöistä. Kirjoittaja kertoo saaneensa kahden lyönnin rangaistuksen, ’koska ei palauttanut palloa paikalleen’. Kieltämättä tarinan voi tulkita niinkin, että pallo olisi liikkunut vasta taakseviennin aikana. Koska kyseessä on lehtikirjoitus eikä selostus tapahtumista sääntöratkaisua varten, on todennäköisempää, että pelaaja on kertonut hiukan epätarkasti tai tulkinnanvaraisesti omista tekemisistään kuin siitä, mistä syystä sai rangaistuksen. Jos kyseessä olisi selostus tapahtumista tuomarille, tältä kohdin olisi varmasti pyydetty tarkennusta, kumpaa tarkoitetaan. vaikuttaisi siltä, että pallo on itse asiassa liikahtanut (ja pysähtynytkin) tähtäyksen jälkeen mutta ennen taakseviennin alkua, jolloin se olisi pitänyt palauttaa, eli lyönti + 2 väärästä paikasta pelaamisesta = 73