Re: Miten käy osakkeiden hintojen? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiten käy osakkeiden hintojen?Re: Miten käy osakkeiden hintojen?

#533611 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (4.5.2014 18:31:31)

Klubipelaaja kirjoitti: (4.5.2014 18:21:24)

Tiivistetysti voisi todeta:

– miksi pitää omistaa monta osaketta samalla kentällä , jos tarkoitus on pelata golfia
– miksi mikään järkevästi tomiva juridinen henkilö omistaisi golf-osakkeita
– halvalla myynti ja takaisin osto ei vapauta vastikkeenmaksusta, joten voisi olla jopa fiksu tapa ’vuokrata’ osakettaan ja maksattaa vastike ’vuokraajalla’. Tosin miksi ostaa osake takaisin, kun herkkupalasta on päässyt eroon.

Kirjoittamasi viesti ei sisällön laadun osalta yltänyt aivan parhaimpiisi, itse asiassa sitä voisi sanoa jopa surkeaksi.

Eikö sinulla oikeasti ollut mitään parempaa sanottavaa P-P:n viestiin? Yhtä hyvin olisit voinut kirjoittaa ’miksi pitää pelata golfia’.

Myönnetään, ettei ehkä ole ihan Pulitzer tasoa. Asian ydin on kuitenkin seuraava. Aivan kuten P-P vastauksessaan toteaa, vastaukset noihin kysymyksiin ovat yksikertaistettuna ’historialliset syyt’. Nykyisin löytyy noihin kaikkiin paremmin toimivia ratkaisuja, jotka sitten osaltaan ovat aiheuttamassa haasteita osakeomistuksen kannattavuudelle.

Niin kauan kun ’historialliset syyt’ ovat päällimmäisinä osakkaiden mielessä, asia ei ratkea. Tässäkin keskusteluketjussa tämä on tullut aivan selväksi. Erilaiset mielipiteet ovat toki rikkaus, mutta jos on tarkoitus löytää ratkaisu edes keskustelupalstan sisällä, olisi hyvä jos pystyisi irrottautumaan vanhoista ajatusmaleista eikä oltaisi heti tyrmäämässä uusia (tai uudelleen kierrätettyjä) ajatuksia osakkaiden yhdenvertaisuuteen vetoamalla. Joka sekin usein näytetään ymmärtävän osin väärin.

Kun oikea ratkaisu löytyy, löytyy myös keinot sen toteuttamiseen.