Re: Miten käy osakkeiden hintojen? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiten käy osakkeiden hintojen?Re: Miten käy osakkeiden hintojen?

#533525 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (1.5.2014 21:02:58)

Klubipelaaja kirjoitti: (1.5.2014 18:53:54)

ts kirjoitti: (1.5.2014 8:46:21)
Nimenomaan osakekentät mahdollistavat tämän erittäin edullisen pelaamisen Suomessa.Jos systeemi olisi toinen (yrityspohjainen omistus esim) GF-hnnat olisivat kaksinkertaisia ja vastikkeet myös. Se johtaisi lajin häipymiseen koko maasta.

Tämä näkemys perustuu aistiharhaan. Pelaaminen on näennäisen halpaa sen vuoksi, että osa (ehkä jopa merkittävä osa) osakkaista maksaa vastiketta saamatta rahalleen vastinetta. Tilanne on kestämätön eikä voi jatkua loputtomiin.

Toiminta on kestävällä pohjalla ainoastaan silloin kun kenttien todelliset käyttäjät maksavat ylläpidosta syntyvät kustannukset. Eikä tämän tarvitse olla oleellisesti nykyistä kalliimpaa, jos ollenkan kalliimpaa.

Kuulostaa siltä että peittoa nyt jatketaan toisesta päästä otetulla palasella. Jos osa lakkaa maksamasta ylimääräistä, niin kyllä toisten on vaan sillon maksettava lisää.

Mitään harhaa tuohon ei oikeesti sisälly, vaan nimenomaan halpuus osittain syntyy siitä, että osakkaat anatavat peruspääoman käyttöön koroitta. Esim 2 millin potissa olis melkonen kerääminen korkoihin ja lyhennyksiin jos tuo olisi markkinarahaa

Ei siinä ole mitään väärää, että PELAAVAT osakkaat maksavat maksunsa ja nauttivat rajattomasta peliikeudesta. Sen sijaan on toiveajattelua, että PELAAMATTOMAT osakkaat maksaisivat maksunsa ilman vastinetta. Mahdottomat asiat eivät vain voi jatkua määrättömästi.

Se, että kenen pitää maksaa lisää riippuukin sitten kenttäyhtiön kekseliäisyydestä.

Ja vaikka kaikki joutuisivat maksamaan hieman lisää, niin mitä sitten. Monella kentällä on laskettu, että kausipelimaksu (tai vastike) pitäisi olla 100 – 200 euroa korkeanpi, jos greenfee-pelaaminen loppuisi. Tuskin tuokaan olisi maailmanloppu.

Ei voi olla kenttäyhtiön, osakkaan, pelioikeuden vuokraajan tai greenfee-pelaajan etu pitkällä tähtäimellä, jos pelimakut eivät ole tasolla, joka kattaa kustannukset (mukaanlukien poistot ja korkoa pääomalle).