Re: Mitäs sitten tehdään? – Ratkaisu - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMitäs sitten tehdään?Re: Mitäs sitten tehdään? – Ratkaisu

#284368 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (6.2.2011 15:06:30)

Tuosta ts:n aikaisemmasta kommentista jäi nimittäin päähäni kytemään ajatus tuosta kohtuudesta eikä tuo ratkaisu ole kohtuullinen, siinähän B kärsii selvästi enemmän kuin A, vaikka virheet ovat suunnilleen samat. Tätä tukee mm. sellainen tapaus, jossa pelaaja lyö hudin tiiatusta pallosta ja tiiaa pallon uudestaan. Siinä pelaajaa armahdetaan yhden lyönnin verran soveltamalla sääntöä 27-1 eikä sääntöä 18. Rangaistusta siis kohtuullistetaan soveltuvaa sääntöä käyttäen.

Ettei tuo nyt kuitenkin menisi sinne väärästä paikasta pelaamisen alle ilman vakavaa rikettä? Eli 2 penalttia ja pallo kupissa neljällä lyönnillä? Silloin katsottaisiin pelaajan korvanneen pallon virheellisesti ja pelanneen väärästä paikasta, mutta näistä ei tule sääntöjen mukaan kuin yksinkertainen rangaistus.

Hyvää pohdintaa KL. Tapauksen tulkinta riippuu aivan siitä, minkä säännön suunnalta sitä lähestytään. Minusta selkeästi löytyneen pallon tulkitseminen kadonneeksi on monen muun säännön suunnalta lähestyttäessä kohtuuton tulkinta.