23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMitä voi päätellä pelioikeuksien vuokrauspyynnöistä?Re: Mitä voi päätellä pelioikeuksien vuokrauspyynnöistä?

#533695 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (25.4.2014 11:15:17)
Jossain on kuitenkin saatu tehtyä toimenpiteitä jotka nostavat osakkeen haluttavuutta ja sitä kautta vähentävät vuokrapelioikeuksien tarjontaa >> niidenkin hinnat jollain aikavälillä nousevat.

Jaa, en tiennyt että jossain on tosiaan onnistuttu vähentämään vuokrapelioikeuksien tarjontaa, ja nostamaan vuokrapelioikeuksien hintaa.

Tarkoitatko niitä joissa saa (kuulemma) jättää osakkeen lepäämään eikä tarvitse maksaa vastiketta, jolloin ei tarvitse myöskään vuokrata tappiolla?

Silloin tietysti

– osakas voittaa (kun ei tarvitse vuokrata tappiolla)
yhtiö häviää (koska vuokratulot ovat kokonaisuutena alemmat kuin vastikkeet – jos olisivat korkeammat, koko operaatiotahan ei tarvittaisi!)

Kysymyksessä on siis tavallaan eturistiriita – halutaanko

– hyvä taloustilanne osakeyhtiölle? (pakkovastikkeet on helpoin tapa)
VAI
– hyvä taloustilanne vuokraaville osakkaille? (pakkovastikkeet pois)

Osakkaat tietysti yhtiökokouksessa päättävät (ja/tai valitsemansa hallituksen välityksellä) minkä linjan enemmistö haluaa ottaa.

**************************************************
Joka puolella Suomea tämä asia ei tosiaankaan ole ollenkaan relevantti. Itselleni lähimmät kentät

– Tammer-golf, ry-kenttä
– Messukylä, ei osakkeita myynnissä, pelioikeuksia saa hankkia vuodeksi kerrallaan

Huomasin että Tammer-golf on nyt myös liittynyt Supergolfiin, viime vuonna ei kai vielä ollut (ainakaan en huomannut). Ehkä nyt itsekin liityn Supergolfiin, kun sitä kautta saan näköjään Tammer-golfin green feen halvemmalla kuin suoraan kentälle maksamalla.