Re: Mitä jos tiiauspaikka valittaisiin ’reiluuden’ ehdoilla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäRe: Mitä jos tiiauspaikka valittaisiin ’reiluuden’ ehdoillaRe: Mitä jos tiiauspaikka valittaisiin ’reiluuden’ ehdoilla

#434395 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (27.1.2015 21:24:53)

Hmm.. erittäin hyvä kysymys KL. Mulla on tohon kyllä vedenpitävä vastauskin, mutta annetaan muiden kertoa ensin.

Astun nyt tähän kaikkitietävän miinaan. Mun mielestä lyöntitaito pitää sisällään tietenkin voiman tuottamisen, eli lyöntipituuden. Kuitenkin ehkä jopa tärkeämpänä pidän lyönnin toistettavuutta. Tällä tarkoitan sitä, että kun lähdet pelaamaan kevyttä fadea niin vasurina et ainakaan missaa oikealle (eli tulee suora tai fade).

Lyöntitaitoon olennaisesti liittyy lyöntitekniikka ja sen osa-alueet. Tällä tarkoitan sitä, että pelaaja kykenee tarvittaessa lyömään eri kierteitä, erityisesti draw ja fade -kierteiden hallinta tietyllä tasolla. Parempien pelaajien olisi vielä syytä osata tuulisella säällä pelata matalia stingereitä.

Lyöntipituuden hallinta erottaa jyvät akanoista. Hyvät pelaajat osaavat lyödä pallonsa ’pin high’, sivuttaissuunnassa missejä tekevät kaikki. Lyöntipituuden kannalta onkin olennaista puhtaat osumat sekä oikeat mailavalinnat. Lähipeli sitten erikseen.

Ketjun aiheeseen liittyen, mielestäni monella klubituupparilla riittäisi pituus pelaamaan bäkäriltä, mutta se ei olisi järkevää muun puutteellisen tekniikan takia. Eikä se olisi mielekästäkään, kun lähestymiset jouduttaisi usein tekemään pitkillä raudoilla/puumailoilla.