Re: Mitä harjoittelet - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
#248236 Ilmoita asiaton viesti

fukke diise saisse kirjoitti: (11.10.2006 15:25:16)
Siis kumpi oli ensin muna vai kana. Voisi kai sanoa, että olipa hölmö äijä, kun yhtäkkiä alkoi ajattelemaan negatiivisia asioita.

Näitä puttiongelmia on ollut ja tulee olemaan uransa aikana yhdellä jos toisellakin staralla ja muillakin. Yleensä ne johtuu svingissä tapahtuvasta muutoksesta, kun iän myötä tai muusta syystä jalkatyö passivoituu ja ajoitus alkaa jäämään vajaaksi. Se sitten korvataan useimmiten joko pienellä kainaloonvetoliikkeen tapaisella kompensaatiolla tai tehostamalla krossaamista käsillä (ranteilla). Tämä pieni kompensaatioliike adoptoituu puttiin, jota se häiritsee ensin satunnaisesti mutta stabiloituu samalla, kun (jos) svingikin stabiloituu. Pelaaja saattaa omissa tuntemuksissaan painia vaikka draiviongelmien kanssa (esim. lyöntiä ei tunnu saavan läpi), mutta suuri yleisö näkee ja tilastot kertovat syyn olevan harhauttavasti puttaamisessa. ——— No niin ja sitten kommentteja, että mistä vitusta fukke tota voi tietää, luuleeks se olevansa joku …….

No emmä sitten osannutkaan lopettaa, kun tuli kiinnostava aihe;-).

Toi eka kappale on varmaan kaikille tuttu juttu. Ensin onnistumiset ruokkii itseluottamusta ja jonkin aikaa mennään hirveässä nousukierteessä. Mikä sen katkaisee? Jossain tulee se huolimaton lyönti, pelaa väsyneenä ja kroppa menee jumiin tai keskittyy johonkin hyvän näköiseen friiduun, kun pitäisi miettiä puttia. Siitä seuraa se, että tuo yksi huono lyönti palauttaa mieleen ajatuksen ’tässähän voi myös epäonnistua’. Tai sitten se nousukierre katkeaa siihen maailman tyhmimpään ajatukseen ’ei tää voi mennä jatkuvasti näin hyvin’. Onko oikea vastaus siis muna vai kana? Väsyneenä pelaaminen menee hyvinkin tuonne swingitekniikka puolelle. Monet muut syyt menee mentaali puolelle.

Sitten tuohon toiseen kappaleeseen. ’mistä vitusta fukke tota voi tietää’. Ei se tiedäkään. Ei kukaan meistä tiedä. Me vaan esitetään omia mielipiteitämme ja jotkut – kuten fukke – myös perustelevat niitä. Nyt joudut kyllä fukke heittämään vähän perusteluita väitteellesi. Ainakin minä miellän putin ja swingin aivan erilaisiksi liikkeiksi. Ehkä mä oon juuri siinä väärässä ja siksi niin surkea puttaaja:-). Joka tapauksessa ajatussa siitä, että swingiin pesiytyvä kompensaatio infektoisi putin kuulostaa aika … hhmmm…mielenkiintoiselta. Kun sitä tarkemmin ajattelee, niin miksipä se ei olisi mahdollista. Kerro nyt ’Dr. House’ kuitenkin mihin sun diagnoosi perustuu.