Re: Mistä uusia golffareita ? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitRe: Mistä uusia golffareita ?

#451445 Ilmoita asiaton viesti
KL

yeux de serpent kirjoitti: (19.11.2010 23:10:27)

KL kirjoitti: (19.11.2010 22:22:00)

Ulla Heikkinen kirjoitti: (19.11.2010 22:08:41)
Homma ei pohjaudu puhtaaseen markkinatalouteen!

Höpön löpöä hakea lajille ’vahvistusta’ uusista pelaajista. Niitä tulee jos on tullakseen. Näin se on muissakin urheilulajeissa.

Nyt puhuu Ulla suulla suuremmalla tai perjantai-illan siideripullon tuomalla hurmiolla.

Jokaikinen urheilulaji pyrkii lisäämään harrastajiensa määrää monestkin syystä, eivätkä yhteiskunnan rahallinen panostus ja menestymisen tuoma kansalllinen ylpeys ole motiiveina lainkaan sieltä vähäisimmästä päästä. Harrastajien määrään vaikuttaa vallan paljon harrastuksen aloittamisen ja sen jatkamisen helppous.

Kaikki eivät asu Paloheinän vieressä….

Noh noh KL, kyllä Ulla on tasan tarkkaan oikeassa tuossa ensimmäisessä virkkeessään. Tiedän varsin hyvin ,ettei tätä KL:lle tarvitse vasiten kertoa, mutta Suomessa (toistaiseksi) homma kuitenkin perustuu lähes kaikilla kentillä osakepohjaiseen pelaamiseen. Kyse ei siis suinkaan ole markkinataloudesta, vaan siitä, että osakkeenomistajat käyttävät omaa omaisuuttaan haluamallaan tavalla.

Laitoin joku viikko sitten palstalle laskelman siitä, mitä oikeasti Play and pay -kentän menestyminen Suomessa edellyttäisi pelaajamäärien ja green fee -maksujen suhteen. Joku vihtiläinen kundi sanoi, että toimii hyvinkin, kunhan myydään 400 pelioikeutta… No joo.. Tähän mennessä en ole vielä kuullut, että tällaisia projekteja olisi lähdössä liikkeelle, vaikka tarjosin omaa varsin spesiaalia ja eksklusiivista 😉 osaamistani ks. kenttien kannattavuus- ja rahoituslaskelmien tekoon, kokonaisedulliseen levypakettihintaan, toki ;). Ei se toki sitä tarkoita ,etteikö ks. projekteja olisi lähdössä liikkeelle. Toivotan kuitenkin onnea uusille yrittäjille, jos sellaisia löytyy.

Lajin (eli koko saatanan systeemin; oy:t, seurat, prot, shopit, liitto, pelaajat etc.) kannalta ajateltuna tietenkin on hyvä, ja suorastaan pakollista, että uusia pelaajia tulee. En ole yhdessäkään viestissä näistä asiaa käsittelevissä ketjuissa nähnyt, että tästä asisata olisi kellään eriävää mielipidettä. Kyse on vain siitä, että millä tavalla niitä uusia pelaajia tulee, ja miten heidät saataisiin parhaiten integroitua hommaan sisään siten, että useista heistä saataisiin uusia sitoutuneita pelaajia. Niin pärsiistä kuin golfliiton työryhmän ehdotus keinoiltaan alunperin olikin, niin tarkoitus oli kuitenkin hyvä ja kannatettava. No, niinkuin useampikin kirjoittaja on jo aiemmin todennut, kenttäyhtiöt (osakkeenomistajat) ennen tulevan kauden alkua päättävät, että miten homma kullakin kentällä tulee jatkossa toimimaan.

Ai niin, eihän tää koko homma ollut KL:lle, pakkas vaan vähän rönsyämään..

No nih, minä arvasin… Olin jo poistamassa tuota Ullan viestin ensimmäistä osioita, koskapa en vastannut siihen lainkaan enkä ollenkaan. Ja eikös heti tartuta kyseiseen virrkkeeseen EIKÄ LAINKAAN LUETA SITÄ VASTAUSTA JA EDES YRITETÄ YMMÄRTTÄÄ VASTAUKSEN SIDONNAISUUTTA EDELTÄVÄÄN TEKSIIN.

Voi äidin isä ja kaikki serkut….