Re: mistä näitä palloja oikein tulee - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötPallo vesiesteessä vaiko ei?Re: mistä näitä palloja oikein tulee

#290528 Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin, eli pelaamatonta paikkaa ei käsittääkseni voi soveltaa jos pallo on hävinnyt. Pallo pitää löytää ja nähdä että se on pelaamattomassa paikassa (no jos sitä ei löydy niin tavallaan se on takuuvarmasti pelaamattomassa paikassa, mutta silloin sitä ei voi asettaa siihen lähimpään vapauttavaan paikkaan) ja KL viittaus lienee paikallaan.

Aikaisemmasta viestistäni voi ehkä saada käsityksen että väittäisin että varapallon pelaamisen sääntöjenmukaisuus olisi pelaajan päätettävissä. Tämä väärinymmärryksen mahdollisuus saattaa johtua epämääräisistä käsityksistäni aiheutuneesta löyhästä ilmaisusta 😉

Asia ei siis näin ole, vaan varapallon pelaaminen on pelaajan harkinnassa ja yksin päätettävissä vain siinä tapauksessa, että se sääntöjen puitteissa eli muidenkin pelaajien ja/tai tuomareiden mielestä on perusteltua. Siinä tapauksessa että varapallo olisi perusteltua ei sitä ole kuitenkaan pakko pelata, siitä tämä pelaajan harkinnanvaraisuus. Säännönmukaiseksi se ei kuitenkaan muutu pelaajan yksipuolisella ilmoituksella vaan on syytä tarkastaa kanssapelaajien kanta ennenkuin pistää variksen kehiin. Yleensä lausahdus ’onhan ookoo jos lyön varapallon?’ riittänee.

No, tuo alkuperäinen case olikin sitten tapaus erikseen tai siis tämä mun jorina oli se tapaus erikseen, mutta minä olisin ollut valmis uskomaan että pelajan pallo katosi ei-esteeseen ja antaa jatkaa varapallolla josta siis tuli nyt pelipallo. Pitävät todisteet siitä että pallo on vedessä tai ei ole on vaikea hankkia. Henkilökohtaisesti olen taipuvainan tapauksessa jossa rankkareita kuitenkin tulee, antamaan kanssapelaajalle mahdollisuuden soveltaa vähiten tuskaa aiheuttavaa tietä. Jo senkin takia että muuten voi tulla pitkä matka klubille ja käsittääkseni tässäkin tapauksessa sääntöjäkin voitiin ihan hyvin tulkita tälläkin tavalla.