Re: Missä mennään Tapiola golf - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMissä mennään Tapiola golfRe: Missä mennään Tapiola golf

#429254 Ilmoita asiaton viesti

Olemme tehneet töitä koko talven, kunnallisteknisiä putkituksia, kastelun runkolinjoja, avo-ojien putkitusta ja maatäyttöjä.

Hankkeen aikataulu on sellainen, että varsinaiset kenttätyöt aloitetetaan heti pääsiäisen jälkeen jos lumitilanne sen sallii. Viime vuonna se olisi ollut mahdollista. Työmaa on sellaisessa vaiheessa, että kuutta väylää päästään välittömästi kylvämään. Seuraavat kuusi väylää odottaa kasvualustan levitystä joka voi alkaa heti, ne on putkitettu (kuivatus ja kastelu) sekä muotoilut on tehty. Nämä kaksitoista on aikataulutettu kylvettäväksi toukokuun aikana.

Viimeiste kuusi reikää on muotoiltu ja kolmanneksella on kuivatusputket rakennettu. Niiden putkitus alkaa heti huhtikuussa ja kasvualustan levitys siirtyy niille toukokuun puolivälin paikkeilla. Niiden kylvöt saadaan tehtyä heinä – elokuun vaihteeseen mennessä.

Jossakin aiemmassa ketjussa kerroin että kaikki kasteluvesi joudutaan ostamaan. Olemme rakentaneet järjestelmän, jossa – kesästä tietenkin riippuen – saamme kerättyä 1/3 – 2/3 kaudella tarvittavasta kasteluvedestä kenttäalueelta. Tämä tapahtuu niin, että saamme talteen koko kenttäalueen pintavedet jotka voidaan johtaa noin 5000 m3 varastoaltaaseen, josta kastelupumppaamo vetensä ottaa.

Pintavesien talteenotto on hyvin tehokasta, koska kentälle tulee noin 1000 pintavesikaivoa. Arkkitehti itse on suunnitellut kuivatuksen ja hän myös fyysisesti muotoilee kentän puskukoneella. Tim lähti marraskuun alussa ja saapuu huhtikuussa takaisin toisen amerikkalaisen shaperin kanssa. Nuo ensimmäiset 12 väylää on siis jo muotoiltu ja he voivat aloittaa suoraan viimeisillä 6 väylällä. Olemme puolentoista vuoden aikana tehneet muotoilutäyttöjä noin 300 000 m3. Arkkitehdin muotoilu poikkeaa muista Suomen kentistä melkoisesti. Saman tyyppistä ’rosoista’ muotoa kuin vaikkapa Kingsbarnsissa.

Kentän pinta-ala on 55 hehtaaria, mikä ei välttämättä ole kovin pieni alue koska se on muodoltaan sellainen, että se on tehokkaassa käytössä. Leiskaa ei kannata arvioida pelkästään 2-ulotteisesti, koska kentällä on korkeuseroja ja muotoilu on monin paikoin varsin voimakasta.

Mikäli joku on kiinnostunut tutustumaan kenttäalueeseen ja työmaahan, voidaan se varmaankin järjestää kun lumet ovat sulaneet. Kotisivuilla on yhteystiedot, joilla voi ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. Kesä tulee olemaan kiireinen, mutta eiköhän yksi rundi järjesty kovin kiinnostuneille.

Terveisin