Re: Milloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMilloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi?Re: Milloin uusi pallo muuttuu pelipalloksi?

#271628 Ilmoita asiaton viesti

Tuhtimo kirjoitti: (14.5.2014 12:49:25)

ts kirjoitti: (14.5.2014 9:56:19)
Eli edelleenkin merkitsijän tehtävänä on vain ja ainoastaan kirjata lyöntimäärä tai jos se on varmasti ylitetty, viiva korttiin. Ei huolehtia siitä, saako pelaaja pisteitä vai ei tai niiden oikeellisuudesta.

Tuo onkin ihan järkevää, ja alkukielinen sääntökohta 32-1 b on tulkittavissa juuri noin. Koko hauskuus tuleekin suomenkielisestä käännöksestä, jossa sanotaan jotain ihan muuta.

Tarkoittaako ts, tuo alleviivattu sitä, että minun pitäisi laskea kanssapelaajani Pb määrät tietääkseni onko se ylitetty vai ei? Toki jos on 30 lyöntiä, niin tilanne on selvä, mutta rajatapauksissa pitäisi olla varmuus, että slope on merkitty oikein korttiin (varsinkin jos on pelaajan itse merkitsemät tiedot) ja sitten tulee vielä ne kummallisuudet reikien hcp-merkinnöissä, kun joillakin kentillä on erilaiset lp/rp ja myös erilaiset naisille ja miehille (esim. lyödään samasta tiiboxista, miehille par4 & hcp 2 ja naisille par5 & hcp 14, tämä esimerkki Gleneagles Queen kentältä).

MInä, ollessani merkkarina olen merkinnyt vain pelaajan lyöntimäärät ja antanut laskennan niin yhteislyöntimäärän osalta kuin pisteiden osalta toimiston tehtäväksi. Olenko siis menetellyt oikein?