Re: Milloin pudotettu pallo on pelissä? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMilloin pudotettu pallo on pelissä?Re: Milloin pudotettu pallo on pelissä?

#277178 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (21.12.2012 13:47:02)
Sen paremmin asettamista kuin pudottamistakaan ei todellakaan ole säännöissä määritelty. Asettamisesta ei ole edes kerrottu, miten pitää asettaa. Voi käyttää kättä, jalkaa, mailaa… Sen sijaan säännöissä on melko tarkkaan määrätty, miten pitää pudottaa, mutta siinäkään ei ole kielletty jalan tai mailan käyttämistä, kunhan vain seisoo suorana ja pitää pudottaessaan palloa olkapään korkeudella käsivarren etäisyydellä itsestään ja pudottaa käsivarsi suorana. Jos ko. ehdot täyttyvät, pallo on pudotettu näiden ehtojen osalta oikein, vaikka se irtoaisi jalasta tai mailasta. Jos ehdot eivät täyty, pallo on pudotettu väärin, mutta silti se on pudotettu ja heti pelissä sormista, jalasta tai mailasta irtoamisen jälkeen. Se mitä säännöt sanovat jatkosta, on toinen juttu.

Juuri näin. Kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin pallon irrottua sormista löytyy vastaus suoraan sääntökirjasta, koska pallo on tuolla hetkellä jo pelissä. Jos pallo ei olisi pelissä, pelaajalla olisi mukava ja luvallinen mahdollisuus vilppiin.

Säännöissä ei myöskään missään vaadita, että pallon on dropattaessa pakko osua maahan, riittää että se osuu kenttään ja sen jälkeen täyttää muut sääntöjen edellyttämät reunaehdot.

Kaiken lisäksi, jos pallo ei olisi pelissä ennen kuin se on pysähtynyt ja kaikki reunaehdot täyttyneet, niin maassa lojuva yli kahden mailanmitan päähän vierinyt (ja siis uudelleendropattava) pallo olisi väärä pallo. Jos pelaaja löisi tätä palloa, hän saisi kahden lyönnin rangaistuksen väärän pallon pelaamisesta (15-3) ja hänen tulisi korjata virheensä. Näin ei kuitenkaan sääntöjen mukaan ole, vaan pelaaja saa kahden lyönnin rangaistuksen soveltuvan säännön mukaisesti (20-7c) ja lyöty pallo on pelissä.