Re: Millä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMillä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä?Re: Millä toimenpiteillä osakkeen omistajien etuja voisi lisätä?

#398984 Ilmoita asiaton viesti

Itsellä on muutamia osakkeita eri kentille eikä pelaamaan pääseminen ole koskaan tuottanut erityisempi ongelmia. Nykyisen kaltaiset mahdollisuudet osakkuuden suhteen sopivat minulle mainiosti, mutta ainahan on mahdollista kehitellä parannuksia.

Kun olen katsellelut kenttäyhtiöiden vuosittaisia kustannuksia/tuottoja merkitsee GF-pelaaminen ja yritystapahtumat noin 10-20% osuutta golf-yhtiön vuosituotoista. Se on aika vähän. Nykyisellään osakkaan vuosittainen hoitovastike on keskimäärin n. 500 €/18 reikää.

Minulle sopisi mainiosti että hoitovastikkeen hintaa nostettaisiin kaikilla kentillä esim. 20% per osake, jolloin kentän hoitokustannukset katettaisiin käytännössä 100%:sti osakkaiden toimesta. Se toisi kenttäyhtiöille lisää taloudellista riippimattomuutta. Osakkaan/osakkuuden etuja voitaisiin korostaa suhteessa muuhun pelaamiseen.

Greenfee voitaisiin määristelllä jonkin verran nykyistä tasoa korkeammaksi. Esimerkiksi n. 300 – 500 €/kierros yhtiöstä riippuen. Jos pelaaja omistaisi osakkeen joltain kentältä hän saisi pelata ilmaiseksi (esim. max 10 kierrosta) millä tahansa golfyhtiön kentällä Suomessa. Tämä vierailuetu olisi luonnollisesti vastavuoroinen kaikille golfyhtiöiden osakkaille.

Laadukkaimmilla kentillä olisi mahdollista maksaa etukäteen vuosimaksua esim. 1.000 euro/kausi, minkä oikeuttaisi esim. ilmaisiin ruokailuihin (tietenkin vain osakkaille tarkoitetussa) ravintolassa.

Tottakai osakkeen voisi vuokrata, mutta silloin osake menettäisi vieraspelioikeuden.

Kannatta käyttää mielikuvitusta, niin löytyy mahdollisuuksia parantaa osakkaiden mahdollsuuksia hyödyntää omistustaan. Kaikki ei ole vielä keksitty.