Re: Miksi suomalaiset eivät pärjää ? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiksi suomalaiset eivät pärjää ?Re: Miksi suomalaiset eivät pärjää ?

#522819 Ilmoita asiaton viesti

Golfliitto alkaa jo nyt olla jäsenmäärältään samaa luokkaa jääkiekkoliiton kanssa, ja kentät ovat aivan täynnä. Tämä on onnistunut ilman minkäänlaista kansainvälistä menestystä ammattilaispuolella.

Valtion tai kuntien tukea golfille on turha odottaa ainakaan vuosikymmeneen Oulun tapauksen jälkeen. Jääkiekossa kuumin puheenaihe lienee se, miksi kuntien pitäisi ollenkaan tukea osakeyhtiömuodossa tapahtuvaa, liikevoittoa tavoittelevaa ammattilaisurheilua.

Golfliitto panostaa voimakkaasti uusien harrastajien houkuttelemiseksi lajin pariin, mutta ei osaa kertoa, minne uudet pelaajat (joiden pitäisi olla lisäksi junioreita, jotka eivät itselleen kenttiä pysty rakentamaan), laitettaisiin pelaamaan (tavoitteena noin 80.000 uutta, siis nykymäärän tuplaaminen). Liitto ei itse ole uskaltautunut mukaan mihinkään kenttähankkeeseen edes pääkaupunkiseudulla, ilmeisesti riskien pelossa.

Neloselta, Urheilukanavalta ja eri taivaskanavilta tulee jo nyt erityyppisiä golfohjelmia 5-6 kertaa viikossa, paljonko lisänäkyvyyttä tarvitaan?

Suomessa ei ole edes yhtään kenttää, jonka suunnittelussa olisi otettu huomioon esim. 10.000 päivittäisen katsojan liikkuminen kentällä. Haluaisin myös nähdä sen kentän, jonka oma jäsenistö suostuisi edes kerran samaan mikä Old Coursella tapahtuu kentän saattamiseksi kilpailukuntoon muutaman vuoden välein ennen Openin pelaamista siellä; jo vuotta ennen kilpailua jäsenten on kierroksella kuljetettava mukanaan kynnysmaton palasta, jonka päältä väylälyönnit suoritetaan.