Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMiksi säännöt ja etiketti unohtuvat?Re: Miksi säännöt ja etiketti unohtuvat?

#269431 Ilmoita asiaton viesti
KL

Sabane kirjoitti: (18.11.2014 18:34:16)

ts kirjoitti: (18.11.2014 14:36:38)

Näinpä saimme loistavan esimerkin asenteiden muuttumisesta, kun tasoituskierroksellakin päätetään mistä sääntörikkomuksista penalttia tulee ja mistä ei.

Eikä säännöt ole vaativat ja tourilla tuomarit kutsutaan paikalle lähinnä sen vuoksi, että heidän siunattuaan toimet, ei niistä kukaan voi rutista. Silloin pelaaja pelaa varman päälle ja ottaa helpoissakin tapauksissa raitapaidan paikalle.

Tuomarikeisseistä tulee äkkiseltään mieleen Kakon mainoskylttisekoilu ja tämän suomalaisen naispelaajan puttiharjoitukset pallon päällä. Mutta ei niistä sen enempää.

Tasoituskierroksellahan ei käsitykseni mukaan ole nytkään samat säännöt käytössä kuin kilpailuissa. Kierroshan taidetaan hyväksyä tasoituskierrokseksi, vaikka kiertäisit sen autolla, pukeutuisit shortseihin tai käyttäisit kierroksen aikana useampaa eri pallomerkkiä, etäisyysmittarinkin käyttöä on taidettu rajoittaa joissain kisoissa etc.

Nyt ollaan perin mielenkiintoisten asioiden äärellä. Lisäksi Sabane mainitsit aiemmin, että golfin säännöt ovat TODELLA monimutkaiset.

Olen Sabanen kanssa samaa ja eri mieltä. Golfin säännöt sinällään ovat aika selkeät, varsinkin periaatteiltaan. Ottaen kuitenkin huomioon erilaisten tapahtumien mahdollisuudet ja deccarikirjan paksuuden, niin voidaan rehellisesti sanoa, että säännöt ovat todellakin moniMUOTOISET.

Oli niin tai näin, sääntöjen tulee olla samat kaikille. Toki huippupelaajille laaditaan erilaisia lisävaatimuksia tai -helpotuksia erilaisista syistä, mutta periaatteet ovat kaikille samat. Siksi vieroksun ajatusta, että tasoituskierroksella tai klubikisoissa saisi tinkiä selllaisesta säännöstä, jota nk. paremmat pelaavat joutuvat kuitenkin noudattamaan. Niistä klubipelaajista kuitenkin sikiävät ne huippuammattilaisetkin, joten eikö olisi parasta opetella säännöt oikein ihan alusta saakka?

Tässä tullaankin puhtaasti pelaajan asenteen tiimoille. Onko hän valmis tinkimättömästi noudattamaan golfin sääntöjä ja periaatteita vai ei? Tietämättömyys säännöistä on ymmärrettävää, välinpitämättömyys ei ole. Hyväksyttävää ei myöskään ole vaieta tilanteessa, jossa muut pelikaverit painavat villaisella sääntörikkeen vain siksi, ’ettei siitä ollut kenellekään hyötyä’.

Mikä siis avuksi? Sääntöjä ei mielestäni tule muokata pelaajan tason mukaan, se olisi väärin koko lajia ja kaikkia sen harrastajia kohtaan ja johtaisi vain entistä suurempaan kaaokseen, kun kukaan ei lopulta tietäisi mitä ja kenen sääntöjä milloinkin noudatetaan. Mutta mitä sitten voisi tehdä? Kuten Chip mainitsi, sääntökertauksiin osallistuvat vain ne, jotka jo osaavat säännöt. Tuosta tosin olen hieman eri mieltä. Oman kokemukseni mukaan osallistujat eivät tunne sääntöjä riittävän hyvin, mutta ovat kiinnostuneita oppimaan niitä, mikä on erittäin hieno asia.

Mitä ovat lukijat mieltä, mitä pitäisi tehdä vai pitäisikö mitään?