Re: Miksi Kakko diskattu ? - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
#200600 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (8.6.2014 14:54:04)

El ninó kirjoitti: (8.6.2014 10:12:02)
Tietenkin tämä lopulta oli Kakon oma moka, kuten hän itse myönsikin, mutta edelleen todella tökeröä toimintaa kilpailun järjestäjältä. Luulisi tuon tason kisan järjestäjänkin ymmärtävän jotain. Hitusen liikaa mennään välillä urheilussa rahan ja mainoksen vetämänä….siinä helposti se urheilu kärsii.

Minäpäs luulen, että nuo tuon tason kisan järjestäjät ymmärtävät tuon tason kisan järjestämisestä ihan pikkaisen enemmän kuin me tänne paikalliselle golfforumille kirjoittelevat.

El ninó kirjoitti: (8.6.2014 10:12:02)
Onkos se nyt niin, että esim greenin ympärillä mainoskyltin saa siirtää lyönnin tieltä? Jos, niin mikä logiikka tässä, että tee-boksissa moista operaatiota ei saa tehdä?

Logiikka on perin selvä. Tiiboksiin on pelaajille annettu riittävä tila avauslyönnin suorittamiseen. Tämä tila on siis määritelty ja siinä tilassa pitää pystyä operoimaan. Sen sijaan griinin ympärillä pallo voi päätyä mainoskyltin alle tai taakse, jolloin pelin jatkamisen kannalta on järkevää saada siirtää tuo kyltti. Toisaalta mainostajakin saattaa olla tyytyväinen, kun hänen mainoksensa ympärillä pyöritään ja kamerat lähettävät kuvaa maailmalle juuri hänen mainoksestaan.

El ninó kirjoitti: (8.6.2014 10:12:02)
Ja toisaalta, kun tässä niin kovasti ihmetellään, että ’miten ihmeessä Kakko voi näin ’radikaalin’ mokan tehdä kokeneena pelaajana?!’ No, sattuu näitä paremmissakin piireissä. Äkkiseltään tulee mieleen esim mr Woodsin droppaus-sähellys tannoisessa Mastersissa. Olisi sentään luullut noinkin kokeneen pelaajan tunteneen säännöt. Toiset vaan jostain syystä selviää ilman DQ:a näistä ;)…

Muistellaanpas muutaman päivän takaista tapausta, jossa Kakko sähelsi pallonsa pallomerkkinsä päälle ja sai jälkimmäisen siirtymään. Tuomari antoi väärän tuomion, mutta se korjattiin vielä samana päivänä. Mitäs jos toimikunta ei olisikaan huomannut asiaa? Eikös silloin Kakko olisis saanut erityiskohtelua aivan ’TW:n malliin’? Meinaan vain, että TW:n kohdalla toimikunta (tai oikeammin sen korkea-arvoinen jäsen) sähelsi toimissaan sen verran pitkään, että tapaus sai kohtuuttomat mittasuhteet siitäkin huolimatta, että se lopulta meni aivan oikein. Jos tuo henkilö olisi ollut kartalla, TW olisi saanut ne penaltit ennen tuloskortin jättämistä eikä mistään diskauksista kukaan koskaan olisi edes ryhtynyt puhumaan. Sääntöjä ja tapauksen taustoja tuntemattomille tietenkin näyttää siltä kuin TW olisi saanut erityiskohtelua, mutta se on väärä käsitys.

En näköjään osaan lainailla oikein, joten tehdäänpäs näin..

1. varmasti osaavat.

2. Juujuu. Mutta siis tiiboksissa tosiaan on tarkkaan määritelty tuo alue, jossa pelaajan tulee voida vapaasti valita haluamansa tiiauspaikka. Nythän näin ei mitä ilmeisimmin voitu tehdä tämän kyltin vuoksi.

3. Minä kun taas vahvasti uskon, että tuossa TW:n tapauksessa päätös jättää puuttumatta asiaan alunperin ajoissa liittyisi vahvasti siihen, että kyseessä on juuri Tiger Woods. Vasta sitten, kun tämä toimikunnan jäsen huomasi, että ’piru vieköön, tämä hommaha leviää käsiin’…oli hänen pakon edessä muutettava tuomionsa. Lopulta asia tosiaan hoidettiin oikeudenmukaisesti sitten loppuun.
Mutta oikeastaan se seikka miksi toin asian esille… Täällä kovasti on ihmetelty, että miten ihmeessä voi suomi-poika tumpeloida noin lahjakkaasti sääntöjen kanssa? Kuten sanottua, tapahtuu näitä paremmissakin piireissä. Luulisi maailman parhaan sentään tuntevan simppelit droppaussäännöt?