Re: Miksi golfseuroissa tapellaan? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiksi golfseuroissa tapellaan?Re: Miksi golfseuroissa tapellaan?

#530530 Ilmoita asiaton viesti

Pekka Pelimies kirjoitti: (9.8.2014 7:49:08)
Kun 50-henkisellä työpaikallakin kyetään riitelemään itsestäänselvistä ja jopa sellaisista asioista, joista kinaajat ovat loppujen lopuksi samaa mieltä, niin ei ole mikään ihme, että golfseuran kokoisessa vapaaehtoisorganisaatiossa on suukopua. Työpaikalla monesti on vielä niin, että mitä pienempi yhteisö, vaikkapa 10-henkinen eri ammattiryhmiä edustava otos saa suuren taistelun aikaan, niin tuhannen ihmisen etujen ja haittojen tasapuolinen ja kaikkien vaatimukset huomioivat järjestelyt eivät mitenkään ole mahdollista.

Nekin, jotka hyväksyvät jäsenyyshedot tai seuran toimintasuunnitelman hiljaisesti ilman kommentteja todennäköisesti ovat joiltain osin perusteellisestikin eri mieltä, mutta sopeutuvat, koska haluavat harrastaa. Ja sen edellytyksenä on jäsenyys tässä nykyisessään tai jossain toisessa samanlaisessa yhdistyksessä.

Yksi seikka riitelyä synnyttämään on myös johtoasemiin valittavat henkilöt ja niihin valitsematta jääneet. Jotkut haluavat päästä vaikuttamaan, ilmoittavat olevansa käytettävissä hallitukseen ja puheenjohtajaksi omine visioineen, joita sitten sopivalla mandaatilla pääsee suunnittelemaan ja voi toteuttaa. Pelkän pelaamisen lisäksi harrastuksen suola näille järjestöihmisille onkin päästä hallintoon toteuttamaan hallintohalujaan. Se, miten hallintohalu jalkautuu seuran toiminnan ohjaukseen ja johtamiseen ei todennäköisesti miellytä koko jäsenistöä. Joskus valitsematta jääneet ryhtyvät kaivamaan maata positiivisen toimintavireen perustusten alta heti äänestyksen selvittyä. Jos tällainen sanotaanko hallintopyrkyri on varsin vähän golfurheilusta ja sen harrastamisesta ymmärtävä, niin todennäköisyys konflikteille vaan lisääntyy.

Joskus käy niin, että valituksi tultuaan kellon sointi muuttuu ja ns. hyvästä jätkästä tulee mulkvisti – kihahtaa valta päähän, tai ei ehkä edes kihahda, vaan valituksi tulemisen taustalla on ollutkin jo lähteissä halu toimia kuten toimii pyöreäkulmaisista ennakkokannanotoista ja edellisen johtokunnan maltillisesta arvostelusta huolimatta.

Seurat on suuria, jäsenillä monia mielipiteitä, hyviä ja huonoja kokemuksia, joista erimielisyyttä kumpuaa. Jokaiselle ei pysty eikä pidäkään kumartaa.

Juuri näin, vielä kun kirjoitukseen lisätään Talo- ja AsuntoOy:t niin analyysi on täydellinen.