Re: Miksi golfseuroissa tapellaan? - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiksi golfseuroissa tapellaan?Re: Miksi golfseuroissa tapellaan?

#530513 Ilmoita asiaton viesti

Aikaisemmin golf’in harrastajat pitivät itsestään selvänä että pelaaminen on mahdollista vain osallistumalla yhteisiin kustannuksiin.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana mukaan on tullut erilaista siipiveikkoa jotka pyrkivät harrastamaan lajia, tai muuten hyötymään taloudellisesti mahdollisimman paljon muiden kustannuksella. Riitaa syntyy yleensä kun yhtiön johto (siis osaamaton, ammattitaidoton johto) unohtaa pelaavien (ja vastikkeensa maksavien) osakkaiden tarpeet saada vastiketta maksuilleen (siis sitoutumiselle osakkuuteen ja hoitovastikkeisiin) ja pyrkii hankkimaan lisätuottoja jopa myyntikatteista tinkimällä. Toki syytä on omistajissakin kun ei ymmärretä antaa kenkää näille osamattomille tyhjäntoimittajille.

Pahimmillaan yhtiössä ikäänkuin verotetaan osakkaiden (yhtiöjärjestyksen määräyksellä pakollisia) vastikemaksut, joiden vastineeksi saa ainoastaan pelioikeuden. Siis unohdetaan autaasti että osakkeenomistaja on vuosittaisen vastikkeen lisäksi sijoittanut kenttään myös peruspääoman. Ja, koko kenttä on alunperin perustettu juuri omistajien omaa harrastusta varten.

Kentän johdon tulisi ymmärtää että juuri se osakkeenomistaja on tärkein kohderyhmä. Lisätuotot pitää hankkia vain siitä kapasiteetista joka jää omistajilta käyttämättä. Eikä niitä saa antaa ulkopuolisille halpatarjouksina vaan hyväkatteisena täysihintaisena tuotteena.

Käytännössä olisi selkeämpää että mahdollisimman edullista pelaamista etsiville olisi tarjolla/löytyisi omat pay&play kenttänsä. Toisekseen osakekentillä toimivan johdon tulisi ymmärtää huolehtia omistajiensa eduista mahdollisimman hyvin..