Re: Mikon romahdukset kierroksen lopussa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikon romahdukset kierroksen lopussaRe: Mikon romahdukset kierroksen lopussa

#375214 Ilmoita asiaton viesti

Mikko on nuori. Yksi asia tuntuu olevan kunnossa: tuloksentekotaito. Kokemus auttaa välttämään pahat katastrofit. Huomio muuten nimenomaan kenttätuntemus! Tärkeää on että pääsee pelaamaan vuodesta toiseen kovia kisoja kovilla kentillä. Uskon että Mikon menestys on aivan ovella jo. Jos ei voitto niin tuommoinen top 3. Ja siitä sitten eteenpäin.

Riskinotosta vielä: jos huvittaa voitte laskea paljonko Mikko olisi urallaan tienannut ’varmaa’ paaria pelaten. Olen vähän eri mieltä siitä että kova tulos tehdään siten että lyödään vaan griinille ja luotetaan että putterilla syntyy silloin tällöin birkku. Voi olla että 79:t jää syntymättä mutta niin myös 67:t. Ja niillä voitetaan. Ne syntyy lipulle lyömällä ellei nyt lippu oo aivan pahassa paikassa ja se on aina riski. Varmistelulla pelataan paarin pintaan ja vähän yli ja se sopii silloin kun on kolmen lyönnin johto tai ei kumpaankaan suuntaan lähellä oikein ketään.

Miksi lopussa tuntuu tulevan pahoja tuloksia? Katsokaa rahanjakoa: mitä lähempänä kärkeä ollaan sitä suuremmat on erot palkintorahassa. Jos kerran päätyy viiden sakkiin niin voi missata vaikka cutin koko loppukauden. Saa pelata 30 sakkiin aika monta kertaa että kasaa saman potin. Varmistelun aika on silloin kun ei ole riskillä mitään voitettavaa. Viimeisellä rundilla Mikko oli noiden birkkujen jälkeen +1. Silloinko olisi pitänyt jarruttaa? Siitä vaan varman päälle +2 lopetus ja tilille rapsahtaa: tadaa n.36000 e. Kun taas jos olis lopettanu riskillä -4 olis sekki ollu n 130000 e ja korttikin varma ihan ilman varmistelua. Nyt riski ei kannattanut ja loppu +10 ja seuraus sekissä n 10000 e. Kyllä aika monta tollasta riskiä voi ja pitää ottaa jos haluaa menestyä. Kolmen viimeisen reiän osalta tilanne oli jo sitten menetetty ja on aika typerää esittää että tuossa hurjassa paineessa Mikon pannu sitten halkesi! Taisi vaan mieli olla jo Openin karsinnassa kun peli oli Ranskassa menetetty. Ei se ole paineen alla hajoamista. Mikko on pelaaja joka oikeasti voi tehdä kahdeksan birkkua kiekalla (kuten tekikin kolmantena päivänä). Suomen ammattilaisgolfin lähihistoria on täynnä menestymättömiä paarinvarmistelijoita.

Alkaa hiljalleen ihmetyttää tää ikinegatiivinen ’Mikon/Minnin/Kenen tahansa suomalaisen joka on pääsemässä valokeilaan pää ei varmaankaan kestä paineen alla’ jankutus. Menkää te metsäkentillenne tuuppimaan sitä iänikuista 150 metristä ’draivianne’ ja varmistelemaan bogejanne. Älkääkä myöskään tulko tänne uikuttamaan ettette menesty amatöörikisoissa ’tasoitushuijareiden’ tähden koska se sonta kumpuaa pohjimmiltaan samasta lähteestä.

En nyt tarkoittanut nimenomaan tän ketjun kirjoittajia (paitsi noita hermoilukommentteja). Ehkä kommentit svingin puutteista ovat asiaa. En osaa sanoa ja uskon että jotkut teistä ehkä osaavat.