Re: Mikko Singaporessa - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikko SingaporessaRe: Mikko Singaporessa

#360623 Ilmoita asiaton viesti
ts

Kivahan näitä arvailuja on tietysti esittää ja pohtia tuon puttaamisen tärkeyttä, mutta aisasta on kyllä nykyään saatavilla IHan tutkittuakin tietoa.

Pelz tutki pelin eri osa-alueiden vaikutusta sijoitukseen rahalistalla ja totesi yllättäen, että puttitilastoilla ei ollut siihen mitään vaikutusta. Tulos oli, että virheprosentti alle 100 yardin matkalta oli ratkaiseva, eli wedgepelin merkitys.

Ralph Mann tutki myös samansuuntaisia asioita ja totesi putin merkityksen olevan vahvasti liioiteltu. HCP 30 pelaaja säästäisi kierroksellaan maksimissaan 4 lyöntiä jos puttaisi kuten tourpelaaja. Tilastoista löytyi myös raja, jossa huippujen puttikeskiarvo ylittää 2. Se raja on 40 ft eli noin 12 metriä.

Molempien tutkimusten yhteenvetona voi todeta, että draivipituuden merkitys ja lähestymisten tarkkuus ovat ratkaisevat tekijät tuloksen tekemisessä. Samoin totesi Mikko kisan jälkeen, että griinille tulot olivat ongelma ja griiniosumien jälkeenkin joutui todella haastavista paikoista puttaamaan. Jotta silleen.