Re: Mikä on tuomarin tuomio – Aaltonen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikä on tuomarin tuomioRe: Mikä on tuomarin tuomio – Aaltonen

#520078 Ilmoita asiaton viesti

vesi voi roiskahtaa niin monessa paikassa, matalassa ja kivisessä pikku purossa, merenlahden keskellä tai jossain siltä väliltä. Joskus roiskahdus riittää, joskus ei.

Tuomaritehtävissä on aina pakko antaa joku ratkaisu, kun on tehtävään kerran suostunut. Monesti kysymys on tilanteesta, jossa on oltava jostain asiasta jotain mieltä (tuon kiven saa hiekkaesteessä poistaa, tuo toinen on liian pieni/ tuo jälki greenissä on pallon alastulojälki, tuo toinen on jotain muuta.)

Yleensä joku tuntee kärsineensä ratkaisusta vääryyttä; Suomessa tuomareita on kisaa kohti vain yksi, ja hänet kutsutaan paikalle vasta siinä vaiheessa kun kaksi pelaajaa on jo eri mieltä jostain tulkinnasta.

Tällaisessa tilanteessa ainoa mahdollisuus on, että on – tietysti sääntöjen puitteissa – yhtä tyly kaikille. Pelaaja voi ja saakin silloin olla eri mieltä ratkaisusta, mutta hän tietää, että kaikkia muitakin kohdellaan samassa tilanteessa samalla tavalla. Jos tuomari kiertää kentällä vain hyväksymässä vapaita droppeja, niitä pyydetään koko ajan kevyemmin perustein, ja lopulta käy niin, että vain vapautuksen saanut pelaaja hyväksyy tulkinnan, ryhmän kolme muuta pitää neljättä huijarina ja tuomaria lepsuna ja epäpätevänä.