Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2 - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluMikä on svingi? Voimantuotto vol. 2Re: Mikä on svingi? Voimantuotto vol. 2

#207841 Ilmoita asiaton viesti
B

data kirjoitti: (3.7.2013 13:56:32)
Tuossa liikutaan kokonaisuudessaan releasen osalta 90 asteen nurkilla. Voimantuotto swingissä tapahtuu lihaksistolla. aktiivisesti eli lihassupistusten avulla. Toki myös venymää hyödynnetään. Rannekulman purkautuminen on fysiikan lakeja noudattava seuraus swingin aikana esiintyvistä voimista. Näistä voimista suurin osa on peräisin lihaksista ja pieni osa on maan vetovoiman aikaan saamaa. Varmaan haet sitä, että tuleeko purkautumista oikein avittaa vai tapahtuuko se itsestään. Kun lapa liikkuu tuossa klo 9 kohdalla jo aika kovaa vauhtia, niin tietenkin se massallaan siitä eteenpäin menee jollakin tavalla, vaikka melkein kaikki lihastoiminta loppuisi. Todellisuus on kuitenkin kokonaisuuden osalta aika kimurantti, eikä sen selvitys ihan parilla rivillä onnistu.

Näin näyttäisi olevan.
Muutamia huomioita:
-sentrifugaalivoima ei kohdistu mailan lapaan, tarkemmin COG:iin, joten se ei kiihdytä lapaa.
-hitausmomentin kasvu ei hidasta käsiä swingissä
– mailaa kiihdyttävät pelaajan tuottamat vääntömomentit (torque [Nm]) koko dsw:n ajan sekä gravitaatio omalta osaltaan
-release voi olla ’vapaa’ tai siihen voidaan kohdistaa aktiivista vääntömomentin tuottoa. mallinnus kertonee enemmän vaikutuksista.
-release tapahtuu svingitason suunnassa, jos svingiä tarkastellaan tasossa tai tarkemmin käsien radan suunnassa ja anatomisesti kyseessä on vasemman ranteen radiaali-ulnaarideiaatioliikkeestä (oikealta pelaavat)
-oikeaassa yläraajassa vastaava liike on pronaatio eikä oikean ranteen dorsiflexion säilyminen osumassa Hoganilla tai muillakaan kerro mitään releasesta tai sen passiivisuudesta tai aktiivisuudesta.