Re: Mikä kenttä menee konkurssiin? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMikä kenttä menee konkurssiin?Re: Mikä kenttä menee konkurssiin?

#429924 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (13.1.2012 20:04:06)
Kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtona vosi olla se, että sijoittajaryhmä lunastaa ’nollahintaisen’ kentän osakkeita ja rakentaisi ympärille kylpylä & resert alueen. Tässäkin tilanteessa sijoittajien tuskin kannattaa lunastaa nykyisiä pelaajia pois.

Maatalousmaana kenttäyhtiön osakkeen arvo on noin 700€, metsämaana alle 100€+ puuston arvo nostaa ja laskee vastaavasti hintaa. Hinta on luonnollisesti velattoman osakkeen arvo. Kernttäyhtiön rakennuksille tuskin voi laskea juurikaan arvoa. Arvio on todellisempi Etelä_Suomen kentille. Lapissa hinta on toinen.
Lopputulema on, että velatonta kenttäyhtiötä ei kannata pyörittää tappiolla ja velkaista ei senkään vertaa. Tappio = pelioikeusmaksut ja yhtiövastikkeet ovat korkeammat kuin mitä markkinoilta saa saman pelioikeuden vuokratuksi. Tappio arvioidan luonnollisesti siten, että se katsotaan ’pysyväksi’ olotilaksi.
Niissä kohteissa, joissa huudetaan kaavoittajaa apuun tilanne on melko toivoton – riittääkö siinä edes Yrjön kukkaron kärsivällisyys.
Golftoimialalla tulee tapahtumaan karsiutumista, osa pelaamistuotteista jää kokonaan pois ja ahtaimmalla ovat rajoittamattoman henkilökohtaisen pelioikeuden hoitovastiketta kantavat yhtiöt.