Re: Miesten suhtautuminen naisgolfareihin? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMiesten suhtautuminen naisgolfareihin?Re: Miesten suhtautuminen naisgolfareihin?

#396232 Ilmoita asiaton viesti

Tuoppi kirjoitti: (24.4.2009 9:57:11)

Nysse kirjoitti: (24.4.2009 9:33:59)
Olen kilpailuhenkinen ja mielestäni on usein miellyttävämpää pelata keltaisilta kuin punaisilta, koska naisten tiiltä pelatessa tulee aina joku kapea kurkku, lampi tms draivin päähän jolloin joudun useat neloset avaamaan spoonilla tai pitkällä raudalla kun keltaisilta pääsen draivaamaan kuten miehetkin samalla väylällä. Tästä johtuen kilpailussa pelaamisenkin hoitaisin mieluummin keltaisilta, kun avaus on kuitenkin lyhyemmällä mailalla samassa paikassa kuin jos löisin driverilla keltaisilta, dvs en saa ’nais’etua punaisilta pelatessani. Meillä ei ole ’sinisiä’ naisten kilpatiitä klubilla, muutenhan ongelmaa ei olisikaan.

Klubillamme kuitenkin ollaan sitä mieltä, että kisassa keltaisilta pelatessa slopeni katsotaan miesten taulukosta, ei naisten…
Haluaisinkin tietää onko asiaan mitään sääntöä olemassa vai onko asia klubin (miehisen kilpailutoimikunnan) päätettävissä? 🙂

Hmm, aika mielenkiintoista. Itse olen paremminkin sitä mieltä että miesten tiiltä pelatessa ongelmat tulevat peliin tyypillisesti siinä 180-210 m kohdalla. Tällöin draivin carryn ollessa 210++ välttää klubitiiltä monet ongelmat (voi alkaa oikoa doglegejä, eikä tarvitse huolehtia väyläbunkkereista tahi monista vesiesteistä). Sitten kun pakitetaan 20-30 metriä valkoisille joutuu hieman pitkälyöntisempikin kaveri miettimään näitä esteitä enempi tosissaan eikä voi vain roiskaista väylän geneeriseen suuntaan luottaen että kyllä se kantaa.

Jos rutiininomaisesti pelaat keltaisilta ilman että joudut kaivamaan puukolmosta tai vast kaikkiin lähestymisiin, niin väittäisin että keskivertokentällä punaisilta tai jopa sinisiltä pääsisit raipalla kevyesti probleemien yli. Mutta ehkä Jyväs-golfin arkkitehti on päättänyt että hänen kentällään ei pommittajat juhli…

Toi slopeasia onkin sit kyllä jännä. Periaatteessahan on selviö että naiset pelaa oman taulukkonsa mukaan keltaisilta, mutta jos kilpailumääräyksissä sanotaan että miehet keltaisilta ja naiset punaisilta niin näkisin että tätä on noudatettava. Ei klubikisoissa miehetkään lähde sooloilemaan valkoisilta tiiltä jollei kyseessä ole ihan oma sarja.

Juu, sitähän minäkin, mielenkiintoista: Olenko naisten vai miesten sarjassa kun pelaan keltaisilta? Toki saan osallistua miesten sarjaan keltaisilta, mutta katsotaanko slope keltaisten kohdalta naisten vai miesten puolelta? Klubin miehet sitä mieltä että miesten puolelta, mutta se ei muuta tosiasiaa että olen edelleen pieni ja heiveröinen naisimmeinen… 😉

Miesten reikäpelimestiksissä eräänä vuonna (Scr) tehtiin kompromissi, ne yleensä pelataan valkoisilta mutta minä ja miehinen pelikaverini miesten vaatimuksesta pelasimme molemmat keltaisilta, eivät antaneet minun pelata keltaisilta jos vastapeluri olisi itse joutunut pelaamaan valkoisilta.
Kilpailutilanne on naiselle tutumpi punaisilta, joten keltaisilta pelaaminen kisassa vastaa ihan varmasti miehen pelaamista valkoisilta.

Mutta: Periaatteessa tiiasettelu ei ollut reilua, vai oliko? Keltainen on naiselle se takatii… Meidän klubilla pun/kelt on isompi ero kuin kelt/valk. Joku kuitenkin huomauttaa miksen ota osaa naisten kisaan; Otankin mutta meillä naisten mestaruusreikikset pelataan höpsiksenä, ei mielestäni kerro totuutta (eikä ole virallinen).
(Sattui muuten siihen reikis Scr- miesten kisaan huonolla tuurilla kolmosen tasoituksella pelaava eka vastustajaksi mutta sinnittelin pitkälle takaysia kumminkin! Kivaa oli, se on pääasia.)

Miten muilla klubeilla, onko tällaista tullut esille ja miten asiat on ratkaistu? Onko olemassa sääntöä asiaan?

Ja kuka sieltä jo mun klubinkin ilmoitti, kiitti vaan…
Eikös täällä saakaan olla anonyymi? 🙂 Se on sitten tuoppi mulle, Tuoppi!

Ja ihan totta on, että kentän suunnittelun aikaan naisten maksimilyöntipituus oli varmaan about 150 metriä:

Tervetuloa miehet lyömään driverilla kunnon lyönti punaisilta JG:n väylille 3 (mulla yleensä puu-5), 4 (puu-7), 5 (puu-3), 7 (puu-3), 8 (puu-5 tai -7) ja 9 (puu-3 tai-5). Ysireikäisen kentän kyseessä ollessa sama toistuu toisella kierroksella, täytyy aina pienentää mailaa ja pidätellä.

Toki driverin mitalle riittää väylää useilla nelosilla, mutta alastuloalueen leveys on vain kolmanneksen siitä mitä keltaisilta pelatessa. Sliceen tai hookiin ei ole yhtään varaa pitkässä lyönnissä, ihan suoraan pitää lyödä, toisin kuin keltaisilta joiden alastuloalue on anteeksiantavampi tai lammen edessä, ei keskellä.

Siellä on punaisilta 2 lampea, monta kapeikkoa, takaojaa/-metsää ja takaouttia odottamassa palloa!