Re: Michelle Wie PGA Tourilla - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluMichelle Wie ET:lläRe: Michelle Wie PGA Tourilla

#248647 Ilmoita asiaton viesti

On aika lailla epäreilua että naiset laitetaan pelaamaan pitkiä kenttiä samalta tee’ltä kuin miehet. Jokainen tietää ettei siinä ole minkäänlaista järkeä. Yhtä hyvin voitaisiin antaa naisten pelata punaisilta. Näin saataisiin tasaisempia ja oikeudenmukaisempia kilpailuja.

Samaa voisi suositella monen muuhunkin lajiin. Juoksukilpailuissa naisille voisi olla parempi lähteä esim. 80 metristä kun miehet juoksevat täydet 100 metriä. Samoin voitaisiin menetellä myös pidemmillä matkoilla. Korkeushypyissä naisen saisivat poinnistaa 30 cm korkeammalta lankulta jne.

On todellista tasa-arvoa hyväksyä luonnon luoma ero mihen ja naisen välillä. Se pitää pystyä huomioimaan/kompensoimaan urheilusuorituksissa. Tämä olisi parempi käytäntö, kuin erikseen miehille ja naisille tehdyt sarjat. Yleensä tasoitus on varsin helppoa järjestää, mutta joissain lajeissa saattaa tulla vastaan käytännön hankaluuksia.

Esimerkiksi shakissa on erittäin vaikea keksiä tasoittavaa tekijää. Siinä voisi ehkä harkita että naiset aloittaisivat pelaamisen pinkeillä nappuloilla, jotka voisi vahtaa ’syödyksi’ tulon jälkeen normaaliksi ja ottaa ainakin osittain takaisin kentälle. Saattaa olla että joissain muissakin lajeissa tulisi vastaavia ongelmia, mutta periaatteessa oikeaan tasa-arvoon kuuluu huomioida miehelle ja naiselle jo luonnostaan annetut erilaiset lähtökohdat.

Michelle Wie:n tapauksessa oikein hävettää että nuorta tyttöä nöyryytetään tuolla tavoin. Hän saa siitä toki rahaa, mutta samalla jää katsojille hieman ikävä fiilis.