Re: Merkkausnastan poistaminen - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötYksi älyttömimpiä sääntöjä?Re: Merkkausnastan poistaminen

#291127 Ilmoita asiaton viesti
KL

Kave kirjoitti: (10.5.2009 12:57:24)

vieraspelaaja kirjoitti: (10.5.2009 11:41:24)
Jos kyseessä on normaali yksivärinen, pyöreä nasta, jossa ei ole mitään ylimääräisiä merkintöjä, mikä sääntö tms, edellyttää, että merkki pitää nostaa pois ennen puttaamista?

8-2b.

Niin minä tuon säännön 8-2a ja b tulkitsen (oma lainaukseni oli tuolla aiemmin väärin, ulkomuistista heitin). Mikään sääntöhän ei kerro kuinka kauas pallosta merkki tulee laittaa, kunhan pallon paikka merkitään tarkasti. Jos merkin asettaa vaikkapa 5 sentin päähän pallon taakse ja jättää sen siihen lyönnin ajaksi, merkistä voi perustellusti väittää olevan apua tähtäämisessä.

Lisäksi, mikään sääntö ei kiellä käyttömästä merkkiä, jossa on tähtäysviiva (vrt aikaisempi keskustelu siitä uudesta merkkausvempaimesta, jossa on useampia viivoja). Tällaisen viivallisen merkkausnastan jättäminen paikoilleen olisi vielä selvemmin kyseenalaista.

Asiaa käsitellään myös deccarissa:

8-2a/2 Object Placed Beside or Behind Ball to Indicate Line of Play

Q. May a player place his pipe or a club beside his ball, or an object behind his ball, to indicate the line of play and leave the object there while playing a stroke?

A. No. Such action would be a breach of Rule 8-2a.

Kiistaa tietenkin voi aiheuttaa tuo alleviivattu, mutta voi myös kysyä miksi pelaaja jättäisi merkkinsä pallon taakse tarkoituksellisesti, jollei siitä ole tarkoitus jotenkin hyötyä?