Re: Matoilta lyönti – KL - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#249476 Ilmoita asiaton viesti
ts

Pelattuna on liki 150 kenttää eri puolilla maailmaa ja parhailla kentillä on tuo ruohon korkeus kovasta pinnasta ollut noin 3-5mm Leikkuukorkeus varmaan noin 8-10mm, mutta sehän onkin eri asia. Tuollaisella pinnalla pallon alla painovoiman vaikutuksen jälkeen on ilmaa 1-2mm. Matoilla taasen karvaa liki saman verran ja solukumi alla, joka myötää suunnilleen yhtä paljon kuin tiivis maakin.

Minulle nautinto on lyödä kovalta, lähes ruohottomalta alustalta, josta pallon käyttäytyminen on ennakoitavissa. Hirvittää lyödä palloa joka on vaikkapa 10mm irti alustasta ja flyerin vaara erittäin suuri. Ja milläs tuolla tavoin kelluvaan palloon painetta laitetaan?? Liittyisköhän tämä siihen, että jatkuvasti törmään ihmisiin, joiden on helpompi ja mukavampi lyödä esim semiruffista kuin väylältä?

Eikä se matolta lyötäessä se alin kohta siinä pallon alla ole. Samalla tavoin maila matkustaa alaspäin läpi pallon silloinkin. Enkä muuten ole ruohoalustalta varmaan koskaan nähnyt sellaista spinnin määrää kuin matoilta. Pakittavat jopa Hyvinkään rangen hiekkapinnalla 🙂