Re: Matalaa ja purevaa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#218157 Ilmoita asiaton viesti
KL

ts kirjoitti: (15.2.2011 8:07:07)

anssik kirjoitti: (15.2.2011 7:53:46)
Molemmissa varmaan sen ns. ’paraabelin’ pohjakohta on liikaa pallon etupuolella, topissa vaan liian ylhäällä ja duffissa liian alhaalla. Kummassakin lapa kyllä kerkeää nousemaan palloon, mutta duffissa olet sitä ennen kerennyt jo irroittaa divotin ennen palloa sen paraabelin ’syvyyden’ takia. Topissa se pohjakohta on liian ylhäällä, jolloin se ylöspäin suuntautuva liike osuu pallon päälle ja siitä lähtee sitten muikea yläkierre.

Näin itse tuon käsittäisin, että siinä on tuo pohjakohta väärässä paikassa ja riippuen sen pohjakohdan syvyydestä, tulee toppi tai duffi.

Noinhan se menee. Jos KL:n kokema olis totta, ei lapa koskaan edes tulisi pallolle kun se ois uponneen turpeeseen kokonaan. Oonhan toki nuitakin joskus nähny

Tuo paraabeli on ihan hyvä malli, joten käytän sitä hyväkseni.

Kun sen paraabelin pohjakohta asetetaan täsmälleen pallon alle ja riittävän syvälle (tai pallon etupuolelle ja riittävän syvälle), niin maila osuu ensin maahan, josta irtoava kakku lennättää pallon eteenpäin, ei tosin pitkälle, kuten siinä yleensä käy (siis minulle, kun yritän varmistaa osuman palloon ja maila osuukin ensin maahan). Sitten kun sitä pohjakohtaa nostetaan, tulee hyvä lyönti, ja kun nostetaan vielä lisää, tulee toppi.

Mikä tässä on epäselvää?