Re: Mailojen toleranssit - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetMailojen toleranssitRe: Mailojen toleranssit

#301036 Ilmoita asiaton viesti

Mailojen spekseissä ei kannata tuijottaa joihinkin yksittäisiin arvoihin vaan lähtökohtana on mahdollisimman hyvä soveltuvuus ko pelaajalle. Yllä on alustavat speksit omaa kolmossettiäni varten. Kun tavoite on selvillä, ei toteutuksella saa pilata hyvää tulosta. Toivottavasti allaolevasta saa käsityksen rakentelussa esiintulevista asioista ja noudatettavasta tarkkuudesta.

* valetut keskikokoiset lavat, minimi offset. Koska hallussa on vain yksi setti, eikä painon mukaista lajittelua voi tehdä, esipainotetaan lavat (4 – 9) taajuusmitausta varten painoeroltaan 7 g:aan
* varret n 95 grammaiset teräsvarret, lajitellaan ennen kasausta painon ja/tai jäykkyyden mukaan, tarkastetaan suoruus (grafiittivarsille tehtäisiin spining)
* L – pituutta muutetaan 0,4 in askelin (tavallisesti 0,5 in askellus) MOI täsmäyksen takia, toleranssi +/-0,1 in
* f – jäykkyys säädetään taajusmittauksella, Kaufmanin asteikko, toleranssi +/-2. Flexien välinen ero on 10 – 12
* sw – swingipaino, toleranssi +/-0,5. Koska käytettävissä ei ole MOI-analysaattoria, tehdään ’köyhän miehen MOI-täsmäys’ mailojen pituuden ja swingipainojen avulla. Normaalisti swingipaino pidetään parin pisteen sisällä ja wedget tehdään paria pykälää painavammiksi.

Mailoja kasattaessa huolehditaan, että vierekkäisten mailojen arvot eivät ole toleranssialueen vastakkaisilla laidoilla. Uskon vahvasti, että mitkään kaupan hyllystä löytyvät mailat eivät pääse speksien takkuudessa lähelläkään ylläolevaa. Kallistako? Ei, materiaalikustannukset ovat vajaa 20 €/maila.