Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447754 Ilmoita asiaton viesti
PG

Oli kiire reissulta kotiin. Auton renkaiden kulutuspintojen nopeus oli parhaimmillaan 240 km/h, kulmanopeus hurja 6400 deg/s. Poliisi valvoi liikennettä. Ei pysäyttänyt. Miksi? Oli se villiä menoa. Pyörimisen keskipiste ei pysynyt hetkeäkään paikallaan. Viidenkympin rajoitusalueella laskin kulmanopeuden arvoon 2600 deg/s ja kas kummaa, auton nopeus laski viiteenkymppiin.

Jake2 kirjoitti: (26.4.2011 12:46:06)

PG kirjoitti: (26.4.2011 12:25:18)
Olet käsittänyt täysin väärin. Animaatiovideo näyttää pelkästään kulmanopeuksia tietyssä tasossa. Etkö osaa lukea graafia :). Kulmanopeutta ei laskettu. Osumahetken kulmanopeudeksi animaatio näytti 2250 deg/s.

Joo mutta eikä silloin ole pitänyt olettaa joku piste sen kaaren keskipisteeksi ja onko se piste ollut paikallaan vai liikkunut?
Oikeassa swingissä kun ei ole yhtän paikallaan pysyvää (keski)pistettä. Kun ne keskipisteet (otetaan vaikka yksinkertaistettuna ranteet ja etuhartia) liikkuu sopivasti niin lopputulos mailan pään liikkeelle voikin olla likimain suora maan pinnan koordinaatistossa vaikka sillä onkin kulmanopeutta ranteista ja olkapäästä havainnoituna.

Sinäkin Brutukseni. Olet unohtanut, että nyt on kysymys hetkellisestä kulmakiihtyvyydestä. Ei tarvita mitään kaaren keskipistettä, jos mailan kulmanopeus on ilmoitettu. Koko tarkastelu on kohdistettava vain osumahetkeen. Ainoastaan sillä hetkellä vaikuttavat tekijät merkitsevät jotain, kun mailanpään eri pisteiden nopeuksia lasketaan, josta tässä oli puhe. Ei ole mitään merkitystä sillä, miten hartiat ja ranteet ovat liikkuneet. Jos tarkastelutasossa ilmoitettu mailan kulmanopeus on suuri, niin mailanpään ja grippipään nopeusero tarkastelutasossa on väistämättä suuri. Se on perusfysiikkaa, mutta myös terveellä talonpoikaisjärjellä helposti ymmärrettävissä. Jos mailanpään ja grippipään nopeudet ovat erisuuntaiset, käytetään laskelmien pohjana nopeuskomponentteja tarkastelutasossa. Se on alkeellinen perusjuttu. Kysyin taannoin mitkä ovat nopeuksien suunnat 4D- graafissa. Ei tietoa. En ymmärrä mitä hyötyä on graafeissa ilmoitetuista nopeuksista, jos ei tiedetä niiden suuntia.