Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447483 Ilmoita asiaton viesti
PG

ts kirjoitti: (8.4.2011 14:15:04)

PG kirjoitti: (8.4.2011 14:13:27)

ts kirjoitti: (8.4.2011 13:44:07)
Mulla on sulle parempaa laskettavaa: Jos käsien ja lavan keskinäine suhde kehällä pysyy muuttumattomana, miten on mahdollista, että toisessa päässä mailaa on nopeuttta 17mph ja toisessa 110mph?

Jos tarkoitat käsien ja lavan keskinäisellä muuttumattomalla suhteella kehällä sitä, että käsillä gripin kohdalta mitattuna on sama nopeus kuin lavalla, niin vastaukseni on: Ei ole mitenkään mahdollista, että käsillä ja lavalla on eri nopeus.

Jos taas tarkoitat sitä, että mailan toisessa päässä on nopeutta 17 mph ja toisessa 110 mph ja että kädet ja lapa silti liikkuvat samalla nopeudella, niin vastaukseni on: Se ei ole mahdollista.

Jos et tarkoittanut kumpaakaan, niin tarkennatko mitä tarkoitat käsien ja lavan keskinäisellä suhteella kehällä, joka pysyy muuttumattomana.

Nopeus ja vauhtihan eivät ole sama käsite. Hämmentäviä ovat asiat joskus.

Arvoituksia lisää? Tiedän hyvin, että vauhti määritellään nopeuden itseisarvoksi. Se ei ole vektorisuure, mitä taas nopeus on. Nopeus on täysin määrätty vasta sitten, kun tunnetaan sen suunta ja itseisarvo (suuruus).

Kummankaan meidän teksteissämme ei käytetty vauhti- käsitettä. Jos nopeudet ovat samat, se tarkoittaa, että niiden vauhdit ovat yhtäsuuret ja että ne ovat samansuuntaiset.

Kysynkin nyt: Jos 4D- graafissa on ilmoitettu käsivauhdiksi 17 mph ja mailanpään vauhdiksi110 mph, niin ovatko käsi- ja mailanpään nopeudet eri- vai samansuuntaiset. Olen olettanut ja myös ’pähkinässäni’ esittänyt, että ne ovat samansuuntaiset. Jos ne ovat eri suuntaiset, niin se pitää ottaa laskuissa huomioon. Silloin ei enää pelkkä algebra riitä, mutta eledeen hyvin yksinkertaisilla fysiikan ja matematiikan perustiedoilla pärjätään.