Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448781 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (8.6.2011 23:56:20)
Pallon todellinen lähtönopeus on täsmälleen sama kuin lavan nopeus tuossa vaiheessa, koska todellinen lähtö tapahtuu paljon ennen irtoamista.

Tä? Siis sinun mielestäsi pallon (massakeskipisteen) vauhti on 0 ja yhtäkkiä sen vauhti on 80mph ilman välissä tapahtuvaa kiihtymistä? Saanen esittää epäilevän mielipiteen.

ts kirjoitti: (8.6.2011 23:56:20)
Juuri tähän Fukke tuossa tekstissään viittasi, jota PG ei ymmärtänyt. Hetki siinä meni minullakin. Pallo siis todellakin lähtee liikkeelle lavan nopeudella ja saavuttaa sitten huippunopeutensa irtoamishetkellä. Tuossa välissä vaikuttavat tapahtumat ovat ne mielenkiintoiset. Täällähän ne ovat yksinkertaisia, mutta esim maila- ja pallotehtaille tutkimustyötä tekeville yliopistoille eivät kuulemma ole.

Uskallan edelleen väittää, että pallo ei voi lähteä liikkeelle lavan nopeudella. Sen on ollut pakko lähteä aikaisemmin liikkeelle Tosin aluksi hitaasti ja siitä (hyvin lyhyellä ajanjaksolla?) kiihtyen lavan nopeuteen ja sen yli. Oikeasti mielenkiintoista olisi tosiaan nähdä pallon nopeuden kuvaaja osuman ajalta. Siitä voitaisiin arvioida noita kiihtyvyyden vaihteluita osuman eri kohdissa.