Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448536 Ilmoita asiaton viesti
ts

flog kirjoitti: (31.5.2011 11:58:27)

Ei kai kukaan sitä lapaa downswingissä avaa, kyse on vain siitä tekeekö lihastyötä sulkeutumisen estämiseksi vai auttamiseksi.

Kyllä avaa ja vallan perkuleesti avaakin. Pitää vaan ymmärtää mihin nähden.

Furykin hartiat ovat osumassa noin 50 astetta auki ja käsikolmio noin 20 astetta osoittamassa oikealle. Kun transitiossa käsikolmio ja hartiat ovat jokseenkin synkassa ja lapa niihin nähden suorassa, on ollut pakko kiertää lapaa noin 70 astetta auki osumaan tullessa.

Hoganilla hartiat olivat noin 25 auki ja käsikolmio 30 oikealle, eli päästään noin lukuun 50.

Sitten on kasa noita nollan pinnassa pyöriviä ja parempiakin pelaajia, joilla hartiat ovat 10 kiinni ja käsikolmio osoittaan jo vasemmalle. Heitä kutsutaan crossaajiksi, joka tuosta tilasta onkin pakko tehdä.

Tuon liikkeen oppii näkemään vartalon pisteiden kautta ja sen jälkeen pystyy hyvin hamottamaan ne pelaajat, joilla lapa myös sulkeutuu vähemmän ja hitaammin saatossa. Juuri sen vuoksi, että koko dsw:n ajan tekevät tuota vastustavaa kiertoa jatkaen sitä osuman läpi.

Helppo testi: maila vaakatasoon eteen ylös molemmat kädet ojentuneina ja lapa suorassa. Pidä vasen käsi suorana ja vedä oikea kyynärpää kylkeen kiinni. Paljonko lapa aukesi?