Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448367 Ilmoita asiaton viesti
PG

ts kirjoitti: (24.5.2011 8:48:48)

PG kirjoitti: (24.5.2011 8:06:57)

ts kirjoitti: (23.5.2011 22:42:52)

PG kirjoitti: (23.5.2011 22:34:57)
. PGA- tour pelaajilla se näyttää olevan keskimäärin lavan massa + 20 – 25 g.

Mistä tuo tieto on peräisin ja onko se ylippänsä tieto vai ’tieto’

Sovelsin kaavaa täältä löytyvään dataan.Tulokseen voi suhtautua kuten tekstistäni ilmenee: Mailan teholliseen massaan vaikuttavat tekijät pitäisi tutkia. PGA- tour pelaajilla se näyttää olevan keskimäärin lavan massa + 20 – 25 g. Olen tätä asiaa käsitellyt jo aiemmin, joten ei tällä kertaa enempää.

On todellakin hyvä pitää mielessä mikä ero on tiedolla ja ’tiedolla’. Ovatko kuvat ilman mitta-asteikkoja, joissa toisia kuvia on skaalattu eri tavalla kuin toisia vertailukelpoista tietoa vai vain ’tietoa’. Ovatko graafeissa esitetyt lyönnit normaaleja vai erikoistapauksia. Ovatko yksittäisten pelaajien lyöntejä kuvaavat garaafit aina samanlaisia?

… Eistietään tietona sellaista asiaa, josta ei oikeesti kovin paljoa tiedetä. EI tiedetä mitä oikeesti on mitattu ja mitä sitten jollain tavoin laskettu.

Sanoin, että tutkimuksia tarvitaan ja että näyttää olevan. Tuo ensimmäinen lauseesi ei oikein ole sopusoinnussa esittämäni ajatuksen kanssa.

Toisaalta kai Trackman sentään jotain mittaakin? Oletan, että käyttämäni tiedot eli mailanpään nopeus, pallon lähtönopeus, lähtökulma ilmaan ja AoA on mitattu. Miten ne olisi laskettu? Mittaustapaa ei tarvitse tietää, mutta mittausvirheet pitäisi tietää. Niitähän tulee mittauksissa aina. Oletan, että taulukossa olevat luvut ovat tuhansien mittaustulosten keskiarvoja. Tuhannen mittauksen keskiarvo on paljon luotettavampi, kuin yksi mittaustulos. Silti oletuslinjalla ollaan, siksi sanoin, että tutkimuksia tarvitaan.

Hieman jäi askarruttamaan, miten tuossa omassa livetutkimuksessasi mittaukset tehtiin? Kannettiinko kamerat ulos ;). Yhden mittauksen ja kahden epämääräisen tiedon perusteella en lähde tarkemmin tutkimuksiasi analysoimaan.

Vielä niistä neljästä graafista. Väitit, että samannäköisiä olisivat ilman palloakin. Yhtä graafia lukuun ottamatta jyrkkä , jopa terävä mutka oletetun pallon kohdalla! Sitä ei usko erkkikään. Väitän, että ilman palloa se terävä kärki jää pois. Helppo testata käytännössä. Mutta jos ET- tason pelaajista on kyse, niin johtopäätös on kai se, että palloa voidaan lyödä hyvin monella eri tavalla.

Ja vielä neljännen kerran kysyn, kun en tiedä: Mitä hyötyä on siitä, että lapa kulkee ’suoraan’ vasta osuman jälkeen?