Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448346 Ilmoita asiaton viesti
B

ts kirjoitti: (24.5.2011 13:26:04)

…. vaikka siihen liittyisi mittauksissa toistuva yhteys käsinopeuden ja oikean olkapään liikenopeudesta selittäjänä.

1. Muistelen edellen loistavaa Hebronin kirjaa, jossa hän totesi separation pointin lapanopeuden olevan merkittävämmässä roolissa kuin hit pointin. Olivat jollain tuota jo silloin mitanneet. 2. Lisäksi muistan erään ulkomaanelävän kertoneen, että ovat kovasti tourilla mittailleet juurikin osuman jälkeisiä lavan nopeuksia ja löytäneet sen reilusta putoamisesta selityksen lyhyempiin lyönteihin.

Molemmathan toki olivat täysin pihalla asiasta, eikä siitä kannata jatkaa. Ei edes sen vuoksi, että omat havaintoni vahvistavat nuo muiden esittämät varsin hyvin. Paljon helpompi on etsiä syitä mistä tahansa, kunhan kaavoja ei joudu korjaamaan vastaamaan 3. todellisuutta.

4 Ja livenä tehdyt mittaukset ovat ainakin ihan täyttä sontaa. Ei ne voi pitää paikkaansa vaikka niistä olis vuosien varrella satojen lyöntien kokemus. Kaavat rules!!

Bold 1-4:
1) Roolissa minkä suhteen. Onko ko tutkimus julkaistu?
2 Kuka. Missä havainnot on julkaistu ja mihin johtopäätös perustuu. Miten se on selitetty. Onko selitys linjassa fysikaalisen tarkastelun kanssa vai löytyykö siitä ristiriitaisuuksia?
3) todellisuus tukivoimasta on mittaustesi perusteella mikä? Miten sen perustelet.
4) Mittauksia pitää osata tulkita. Lyöntipituus ruoholla mitattuna on mittaustavan tarkkuuden ja inhimillisen erehtymisen rajoissa todellisuutta.
Loppu on spekulaatiota.
’Osumani oli täydellinen’ on olettamus. Mittalaitteilla sitä voidaan vajavaisesti arvioida. Fysikaalinen tarkastelu antaa karkeamman tai tarkemman arvion riippuen siitä, mitä muuttujia halutaan mukaan ottaa. Smash sisältää kaiken ennen impactiä tuotetun ja osuma-aikaiset häviöt . Mukana on myös tukivoima. Osuman jälkeiset käsien kiihtyvyydet ovat heijastusta lyönnin varhaisemmista tapahtumista.