Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#448264 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (21.5.2011 8:05:43)

Swinger? kirjoitti: (20.5.2011 23:59:59)

Jos poistetaan Z niin tullaan ’maanpinnan’ projektiolle (perinteisesti Z on korkeuskomponentti). Jos poistetaan myös Y, niin jäljelle jää vain X-akselilla olevia arvoja. Ja, kaikki X-akselille projektoidut arvot ovat aina X-akselilla ja siten määritelmällisesti ne ovat kaikki samalla suoralla (=X-akseli).

Niin siis tokihan ilmaisin huonosti tuon asian kun mietin sitä suoraan tuon meidän taulukon kautta ja poistin siitä ajattelusta ne muut arvot. Pinossa päällekkäinhän ne tuossa olisisiat tai oikeesti koiko lauseke on mahdoton.

Siis annetaan Y:lle tasaväliset arvot ja sitten luetaan nuo X:n arvot. Tämä oli tarkoitukseni sanoa noiden neljän pisteen osalta.

Saapikos tuosta vielä kysyä. Haluaisin nimittäin ymmärtää aineiston oikein, silläkin uhalla että siitä voisi jotain ajatuksia herätä mikä taas voisi johtaa oppimiseen… (jotkut meistä saattavat olla jopa kiinnostuneita moisesta).

Kun mainitset lukujen tulevan taulukosta, se lienee oikeaa mittausdataa(?). Onko niin että peräkkäiset (XY) arvot taulukossa ovat itse asiassa tasavälisin ajoin(!) mitattuja lukuja, joka tulee siitä että taulukkoon tulee N framea sekunnissa (joten mittapisteen tulevat tasaisin väliajoin). Joten, ’Y:lle annetaan tasaväliset arvot’ pitäisi ymmärtääkin vähän toisin -> kyseessä on X:n kasvu tasaisin väliajoin? Ja, onko X-akseli pallosta kohteeseen, jolloin suurin osa maanpinnalle projisoidusta liikkeestä suuntautuu X-akselia pitkin (ei välttämättä pelkästään kohteen suuntaan kuten oletkin jo maininnut, mutta suurin osa silti)?

Jos tuo ’tasaväli’ onkin aika, niin sitten tähän tulee mukaan mailanpäänvauhti, joka taas ei ole vakio. Ainakaan jos osa mittapisteistä on ennen osumaa ja osa on sen jälkeen, osumahetkellähän mailanpään vauhti tipahtaa aika paljon. Eli, alkaako ’suora osuus’ tässä tarkastelussa jo ennen osumaa vai sen jälkeen? Samaten, se kiinnostaa onko kyseessä driveri tai rautamaila, koska jälkimmäisellä vauhdin hidastumiseen vaikuttaa yleensä vielä osuminen nurmeen/lyöntimattoon (palloon osumisen jälkeen)?

Näillä tiedoilla ainakin minun olisi helpompi yrittää mieltää mailanpään todellista liikettä tuolla mittausajanjaksolla. Se on muutenkin jo jossain määrin hankalaa kun keskustellaan projektiosta maanpinnalle; mutta kun sen lisäksi en tiedä mitä dataa mittapisteet tarkkaan ottaen edustavat, entistä hankalammalta se kuulostaa.

PS. Minua ei siis kiinnosta millit suuntaan tai toiseen, vaan oikeanlainen ajatus ja ymmärrys (yhdestä hyvästä) liikeradasta, jota voi sitten kokeilla siirtää omaan swingiin. Ainoa oikeahan se ei välttämättä ole, mutta vähintäänkin ymmärtämisen ja kokeilemisen arvoinen! Heh, jos tarkemmin miettii, niin jokaisellahan meillä taitaa olla oma ainutkertainen swingimme; ja ainakin meikäläisellä jokainen lyöntikertakin tuppaa välillä olemaan ’yksilöllinen’ ,-)