Re: Mailanpään hidastuminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäMailanpään hidastuminenRe: Mailanpään hidastuminen

#447958 Ilmoita asiaton viesti

duffeli kirjoitti: (10.5.2011 11:38:21)
Mikäs se väite/teoria nyt tällä hetkellä onkaan, mitä tässä yritetään perustella? Olen näköjään kadottanut punaisen langan, eikä se oikein ketjuakaan selaamalla tunnu aukeavan. Ja tässä ei sitten oikeasti ole mitään v….ilua.

Parista asiasta on saatu pitkä ketju:

1) Mikä merkitys on pelaajan vedosta aiheutuvalla tuella osumassa? Vaikuttaako vain ennen osumaa vai vaikuttaako vielä merkittävästi osuman aikana?

Omasta mielestäni osumatapahtuma on niin lyhytkestoinen ettei pelaajalla ole mahdollista niitä oikeasti erotella, eli jos tuki on mukana juuri ennen osumaa, niin se on osumassakin ja tuntuu hyvältä – ’painetta palloon’. Eli edelleenkin kannattaa lyödä ’läpi’ vaikka fysikaaliset laskelmat väittävät että vain mailanpään nopeudella on vaikutusta.

2) Voiko lapa kulkea kohdelinjan suuntaisesti ennen ja jälkeen osuman?

Tuosta on olemassa todistusaineistona kameradataa ja ilmeisesti on useitakin tapoja joilla swingissä siihen voi vaikuttaa. Tavat eivät varmaan kaikki tulleet selville, mutta minulle yksi oleellisin on että käsien pitää olla menossa ylös ja sisään jo ennen osumaa. Toinen taitaa olla käsikolmion kierto auki. Kolmas…?

Rajoitetulla dynaamisella mallilla todisteltiin ensin että se on vallan vaikeaa jos sen lavan pitäisi mennnä aivan suoraviivaisesti samanaikaisesti sekä pysty- että vaakatasossa. Kun ymmärrettiin että kohdelinjan suunta (päältä katsottuna) on se oleellinen, niin jopa tuo rajoitettu malli näytti että voi toimia kun kädet menevät ylös ja sisään. Sitten keskusteltiin siitä mitä hyötyä tuosta mallista on kun siinä ei ole huomioitu mm. kiihtyvyyksiä, eikä mitään mitä pelaaja tekee.

Eli oliko tästä jotain hyötyä? Yleisesti golfaavalle kansalle – tuskin.