Re: Lyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa?Re: Lyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa?

#414586 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (19.7.2013 23:34:04)

petsari kirjoitti: (19.7.2013 16:32:24)
Aiemmin mainitsemani 10 sekuntia lyöntiin, tarkoittaa aikaa pallolle saapumisen jälkeen. Siinä ajassa ehtii hätäilemättä asettua pallolle, kohdistaa stanssi, mailan asento/suuntaus ja suorittaa varsinainen lyönti. Sama koskee myös puttia. Tottakai tämä edellyttää muiden valmistelujen suorittamista osin kanssapelaajien suoritusten tai siirtymisien aikana.

Oletko koskaan oikeasti kellottanut noita suorituksia? Kokemuksesta voin kertoa, että 10 sekuntia on TOSI lyhyt aika mainitsemiesi toimien suorittamiseen eikä siihen juurikaan kukaan kykene. Toisaalta ei ole tarviskaan, 20-25 sekuntia on ihan hyvä aika ja täysin riittävä suuntaan ja toiseen.

En ole kellottanut. Eihän sitä aina selviä 10 sekunnissa, joskus voi tuhlaantua hieman enemmän. En kuitenkaan lyö harjoitussvingejä juuri koskaan..hyvin usein olen jo valmiina kun kaveri lyö palloaan, jolloin oma lyönti lähtee välittömästi edellisen suorituksen jälkeen. Yhtäaikaa ei tietenkään pidä lyödä.

Sama myös greenillä putattaessa, kun pallolle voi asettua kaverin suoritusta häiritsemättä. Tutussa porukassa ja harjoituskierroksilla ei kannata nipotella puttausjärjestyksestä. Se pelaa joka on valmiina. Eikä niitä viimeisiä gripin mittaisia putteja tarvitse merkkailla tai puttailla. Kilpailut on erikseen..