Re: Lyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa?Re: Lyönteihin valmistautuminen – kauanko se saa ottaa?

#414630 Ilmoita asiaton viesti
pjs

Oma huomio: ei kannata puhua ’100 hcp ryhmistä’, koska näiden koostumus voi olla hyvin erilainen. Olennaisinta on nähdäkseni henkilöiden lukumäärä ryhmässä. Ilmeisesti keskustelussa on puhuttu pääosin 4 hengen ryhmistä, mutta ehkä joku on tarkoittanut myös pienempiä ryhmiä.

Kaikkein hitaimpia lienevät ne ryhmät, joissa on pari noin 10 händärin kaveria ja pari 40 händärin aloittelijaa. Aina pitää odottaa ennen kuin voidaan lyödä, etsitään leveälle draivailtuja palloja, jne. ja lyhyempilyöntiset eivät voi edetä. Neljän hengen ryhmistä toiseksi hitaimpia lienevät neljä noin singelipelaajaa (jos peli on ’metsässä’ ja pelataan tarkasti) tai 4×25 händärin pelaajaa (varsinkin jos miehiä: lyövät pitkälle, mutta vinoon).

Esimerkiksi 2 henkilöä, joiden molempien tasoitus on 50 voivat pelata kyllä nopeasti, mutta se estyy, jos porukassa on pidempilyöntisiä. 50 tasoituksella pelaavat voivat kyllä myös pelata kohtalaisen hitaasti (eräskin kaveri ottaa aina kaksi keskittynyttä harjoitussvingiä ym. – tästä hänelle vaivihkaa huomautinkin..).