Re: Lumi hiekkaesteessä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLumi hiekkaesteessäRe: Lumi hiekkaesteessä

#280713 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (1.4.2012 9:41:22)
Kun esitin keissin laajennuksena, että mailan lapa osuu harjoitussvingissä bunkkerissa lumeen hautautuneena olevaan risuun, ajattelin että rankku siitä tulee. Pelaajan pitäisi tietää, että lumen seassa voi olla irrallisia luonnonhaittoja. Lumeen lyöty harjoitussvingi on riski ja se tehdään omalla vastuulla.

Itse lähtisin siitä ajatuksesta, että luonnossa esiintyviä irrallisia kappaleita saa siirtää, jos ne ovat helposti liikuteltavissa, ja tällöin ne ovat sääntöjen mukaan irrallisia luonnonhaittoja. Uskon tuon sääntöjen määritelmän nimenomaisesti lähtevän tästä ajatusmallista. Toisin sanoen jo määritelmällä suljetaan ulkopuolelle kaikki ne risut ja männynkävyt, joita ei helposti voi liikutella, ne ovat siis ’solidly embedded’. Siispä kaikki sellainen, joka on kokonaan maan sisässä on jotain muuta kuin IL.

Jos ajatellaan lumen olevan tässä asiassa kiinteän maa-aineksen kanssa analoginen, niin myöskään lumeen peittynyt risu tai männynkäpy ei ole IL. Siispä pelaajalla ei myöskään ole mitään riskiä mätkiä lunta mitä tulee lumen SISÄLLÄ oleviin esineisiin. Sen sijaan lumen pinnalla olevien rooli on vielä epäselvä, ainakin minulle. Nehän ovat määritelmän mukaisesti IL, mutta ovatko ne bunkkerissa vai ei?. Jos taasen lumi ja maa eivät olekaan analogisia tässä suhteessa, niin pohdittavaa riittää lisää.

PG kirjoitti: (1.4.2012 9:41:22)
Jos kilpailuissa jokin bunkkeri on kokonaan lumen peittämä, niin luultavasti vapaa droppi bunkkerin ulkopuolelle sallitaan.

Luultavasti näin, jos toimikunta on vähänkään tilanteen tasalla. Toisaalta bunkkeri voi myös olla vain osittain lumen peittämä, jolloin pelaajalla on mahdollisuus rangaistuksetta vapautua lumesta bunkkerin lumettomaan osaan eikä vapautusta bunkkerin ulkopuolelle ole siten katsottu perustelluksi. Tällaisessa tilanteessa pelaaja voi mahdollisesti haluta lyödä lumesta, joten tapaus ei kilpailuissakaan liene aivan mahdoton.