Re: Luksusta metsässä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLuksusta metsässäRe: Luksusta metsässä

#449331 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (9.1.2011 10:47:20)

Näprääjä kirjoitti: (9.1.2011 9:58:50)
. Tuossa sitten kun halutaan ’ilmaiset’ safkat osakkeen omistajille ravintolayrittäjältä OY:n piikkiin niin ei ole íhme että hieman eripuraa synnyttää. Tuollaiselta kentältä ei osakkeita osta kuin tietämättömät ennen kuin on kuprut käyny.

Tässä on ’ikuinen’ ristiriita aktiivisten ja passiivisten golfarien kesken. Aktiiviset haluaisivat isot vuosimaksut, joilla sitten pelaa, syö, harjoittelee ja safkaa halvalla. Investoinneista ja hyvästä kentänhoidon laadusta hyötyvät käytännössä eniten paljon pelaavat. Passiiviset haluaisivat mieluummin järjestelmän, jossa vuosimaksu olisi halpa ja palvelujen käyttö maksaisi.

Omalla kotikentällä akviitinen golfari mielellään kannattaa korkeita vastikkeita ja halpaa käyttöä. Sen sijaan jos sama pelaaja omistaa toisen golfosakkeen, jossa pelaa vai muutaman kierroksen vuodessa, tilanne on hänenkin osaltaan päinvastainen.

Näprääjä kirjoitti: (9.1.2011 9:58:50)Tuollaiselta kentältä ei osakkeita osta kuin tietämättömät ennen kuin on kuprut käyny.

ongelma lienee siinä, että kenttien käytönnöt muuttuvat, jolloin ostohetkellä maksurakenne on itselle sopiva, mutta seuraavina vuosina enemmistö voi päättää toisin. Kun tätä tehdään usein, kentän ympärille syntyy väistämättä epävarman kentän maine.

Näinhän se menee, kuvasit nykyisen tilanteen osuvasti. Tosigolfarit ovat näkyvimpiä ja ylensä myös äänekkäimpiä.
Kenttäyhtiön arvaamaton ja tempoileva toiminta karkottaa varovaiset golfarit. On huomattava, että jo nykyisin kenttäyhtiöt ovat onnistuneet ’profiloitumaan’ tiettyyn asiakassegmenttiin, sitä kannattaa pitää asiakkaana ja osakkaana. Uusien asiakkaiden/osakkaiden hankkiminen on yleensä vaikeampaa kuin vanhojen säilyttäminen.

Käsitykseni mukaan (sitä vahvisti syksyn golfliiton kannanoton synnyttämä keskustelu) kenttäyhtiöt joutuvat muuttamaan yhtiöjärjestyksiään. On ohi aikansa elänyt periaate: osta osake ja sitoudu (velvoita jopa perikuntasi) maksamaan yhtiövastiketta pelasitpa paljon tai vähän – tai et ollenkaan.
Tämä on ensimmäinen kohta, joka asiassa pitäisi muuttaa. Kuormitukseen perustuva tariffi rajoittaisi pelioikeusjalostajia tehokkaasti. Tässä on kaksi asiaa, jotka painavat osakkeen hankinnassa merkittävästi:
– Kaikilla ei ole mahdollisuutta sitoutua saman kentän kiertämiseen vuodesta toiseen. Osalle tulee eri syistä välivuosia (tai väliaikoja). Pelioikeuksien vuokramarkkina toimii vain muutamalla kentällä.
– Pelioikeustuotteita pitää lisätä eri elämän tilanteisiin sopiviksi. Nyt niitä sa pelioikeusjalostajilta, mutta vähän tai ei ollenkaan kenttäyhtiöiltä