Re: Luksusta metsässä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäLuksusta metsässäRe: Luksusta metsässä

#449299 Ilmoita asiaton viesti

Sinänsä on näiden golfyhtiöiden kohdalla muodostunut nurinkurinen ilmiö. Osakkeen arvo on negatiivinen, mutta osakkeiden enemmistön voimin jatetaan yhtiön toimintaa ja pidetään tätä vähemmistöä yhtiövastikkeen maksupakossa, ’panttivankina’. Yhtiö ei osta osakettta vaikka sen saisi negatiiviseen hintaan. Tässähän yhtiön tase vahvistuisi kun saisi oman osakkeen lisäksi rahaa kassaan. Hallitukset ovat sen verran viisaita, etteivät tartu tähän täkyyn, pian olisi konkurssi edessä.

Ihan tuntematon ei ilmiö ole näissä yhtiövastikkeellisissa osakeyhtiöissä. Muuttotappioalueilla on purettu kokonaisia kerrostaloja, kun huoneistoihin ei ole löytynyt asukkaita. Kukaan ei ole ostanut osaketta edes euron hintaan.

Nyt Suomessa on eräitä kenttäyhtiöitä osakkeen negatiisen arvon ongelmassa. Kun puolet (osakkeista) on sitä mieltä, että tästä kurimuksesta ei ole ulospääsyä niin kenttäyhtiöitä asetetaan konkurssiin.

Toimintaa jatkavat maanviljelijät ja metsänomistajat (kenttäyhtiökin voi vaihtaa ammattia). Metsämaan arvo on 100… 10 000 €/hehtaari (puuston mukaan) ja peltomaan hinta 2000… 5000 e/hehtaari (sijainnin mukaan).